Testmozgás és edzőség a digitális világban

Testmozgás és edzőség a digitális világban

Gyakran hallani azt a vészjósló kijelentést, mely szerint a technológia elkényelmesíti a modern kor emberét. A számítógép előtt ülve, vagy a telefonunkat nyomkodva megfeledkezünk arról, mennyire fontos is a testmozgás. Ez részben igaz, az éremnek azonban, mint sok esetben, itt is két oldala van. A valóság az, hogy a modern technológia nem csak visszahúzó, de motiváló erő is lehet, ha egészségünkről van szó, csak meg kell tanulnunk megfelelően használni az új eszközöket és megoldásokat.

Az online világ és az okoseszközök kiváló lehetőségeket kínálnak az edzőknek arra, hogy megkönnyítsék munkájukat, vendégeiknek pedig, hogy hatékonyabban tudják mindennapjaik részévé tenni a testmozgást. Hogy hogyan lehetnek segítségünkre a számítógépek, a tabletek és az okostelefonok abban, hogy fittebbek maradjunk? Az alábbi bejegyzésből most megtudhatod!

Online edzések

Az internet elterjedése és a közösségi média megjelenése lehetővé tette számunkra, hogy akár több száz, vagy több ezer kilométerre élő rokonainkkal, barátainkkal is fennakadások nélkül tudjunk kommunikálni. A különböző üzenetküldő applikációk gyorsak és költséghatékonyak, videohívási lehetőségei ráadásul magas szintre emelték a kommunikáció interakciós lehetőségeit is. Nem véletlen tehát, hogy a magánbeszélgetéseken kívül egyre több üzletágban alkalmazzák a valós idejű, videós online kurzusok lehetőségét.

Bármilyen meglepő is lehet, nincs ez másként a fitnesz üzletágban sem. Korábban talán elképzelhetetlen lett volna, mára azonban egyre inkább elterjedtnek számítanak az online edzések. A mozogni vágyók videóhívás segítségével csatlakozhatnak a „virtuális edzőteremhez”, és a tréner utasításait követve otthon, a monitor előtt végezhetik az adott gyakorlatokat.

Az már más kérdés persze, hogy mennyire lehet egy edzés hatékony a fizikai jelenlét hiányában. Az ötlet mindenesetre érdekes, és nagy valószínűséggel még mindig hasznosabb lehet egy videós edzés, mintha az ember idő hiányában egyáltalán nem kezd bele semmiféle testmozgásba.

Online tanfolyamok

Ha edzőként szeretnél a legjobb lenni szakterületeden, elkerülhetetlen, hogy a folyamatos fizikai fejlődés mellett elméleti tudásodat is fáradhatatlanul bővítsd. Korábban a tanulásra főként akkor nyílt lehetőséged, ha beiratkoztál egy időigényes tanfolyamra, vagy vásároltál egy adott témában pár súlyos, drága szakkönyvet. Mára azonban az elméleti kurzusok nagy része könnyedén és gyorsan, akár online is elvégezhető.

Az online tanfolyamok egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell fix órarendhez igazodnod. A tananyagot a saját tempódban, saját módszereid szerint dolgozhatod fel, és a vaskos tankönyvek tárolásával sem kell törődnöd, hiszen a szükséges szakirodalom általában online tartalom, vagy digitális könyv formájában is elérhető.

Fitnesz applikációk

Az okostelefonok, tabletek és okosórák megjelenése hatalmas áttörést jelentett a specifikus szoftverek piacán. Míg korábban elképzelhetetlen lett volna, mára szinte minden probléma megoldására létezik egy applikáció, bármilyen feladat során segítségül hívhatjuk okoseszközeinket.

Nincs ez másként a testmozgás terén sem, hiszen az elmúlt időszakban egyre több olyan alkalmazás látott napvilágot, melyek feladata a mozogni vágyó felhasználók, vagy épp trénereik mindennapjainak megkönnyítése. A lépésszámláló alkalmazásoktól kezdve, a kalóriaszámláló appokon át rengeteg hasznos megoldással találkozhatunk, melyek segíthetnek nekünk abban, hogy a testmozgás és az egészséges életmód is mindennapjaink részévé váljon.

A Spomoco például egy olyan, sokoldalú applikáció, mely edző és a kuncsaftja számára is hasznos segítőtárs a mindennapokban. Naptárkezelő funkcióival könnyen és hatékonyan intézhetővé válik bármilyen, az edzési időpontokkal kapcsolatos feladat. Trénerkereső lehetőségével bárki könnyedén rátalálhat kurzusaidra, és akár egyetlen kattintással foglalhat időpontot óráid bármelyikére. A Spomoco igazi digitális asszisztens, melynek segítségével nem csak a kuncsaftjaiddal történő kommunikáció válik egyszerűbbé és gördülékenyebbé, de végre könnyes búcsút inthetsz az órákkal kapcsolatos, adminisztrációs terheknek és feladatoknak is.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük