Segítség, elhagynak a kuncsaftok! Mit tegyek?

Úgy érzed, mindent megteszel, ami tőled telhet, mégis túlzottan sok kliens morzsolódik le a vendégkörödből? Ne ijedj meg, a vendégek elvesztése az esetek többségében egyáltalán nem azt jelenti, hogy rossz edző lennél. 

A szervezői készségek és a kommunikációs képességeid azonban munkád során legalább annyira fontosak, mint szakmai tapasztalatod, és lehetséges, hogy bizonyos módszereken érdemes változtatnod, alakítanod. Hogy hogyan? Az alábbi, rövid írásban erre szeretnénk némileg rávilágítani.

Légy határozott

A legtöbb ember azért választja az irányított, csoportos edzéseket, mert a személyes fejlődéshez szüksége van egy igazán erős, karizmatikus vezetőre. Jelen esetben ez a személy Te vagy. Az, aki szakmai tudásával és kiváló kommunikációs képességeivel instruálja a fejlődni vágyó tanoncokat. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy szakmai felkészültség mellett erős, határozott jellem benyomását keltsd, akik ha kell, motiválja, ha kell, segíti a vendégeit, azonban sosem enged olyan nyomásnak a részükről, ami a szolgáltatás rovására mehet. Például, hogy rendszeresen később kezditek az órát egy-két notorius késő miatt.

Alakíts ki egy határozott házirendet, és a szabályokat tartasd be következetesen! Ha például szükséges a bejelentkezés, azt követeld meg mindenkitől. Ebben nagy segítségedre van a Spomoco alkalmazás, ami pofonegyszerűvé teszi ezt a néha kényes feladatot. Már önmagában egy ilyen bejelentkező rendszer bevezetése nagy ellenálásba ütközhet, de a te határozottságodon múlik, hogy elfogadják a vendégek az újítást, vagy sem.

Legyen a vendég az első

Edzőként a fő feladatod nem más, mint egy olyan szolgáltatás értékesítése, mellyel mások személyes, fizikai és lelki fejlődését segítheted. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy lelkesen és odaadóan végezd munkádat, és minden esetben szem előtt tartsd vendégeid igényeit. Ha segítségre szorulnak az órákon bemutatott gyakorlatok elvégzését illetően, magyarázd el nekik többször a feladatot. Ha úgy érzed, meginognának távlati céljaik elérését illetően, bíztasd és támogasd őket. 

Minél inkább kimutatod irányukba, hogy számodra is fontos terveik megvalósítása, annál nagyobb bizalommal viseltetnek majd irántad, és annál biztosabb lehetsz abban, hogy kitartanak majd melletted.

Légy jó szervező

Sokszor említettük már, hogy a pontosság a bizalom alapja. Minél inkább odafigyelsz tehát óráid precíz menetrendjére, annál megbízhatóbb és példaértékű alak leszel majd kuncsaftjaid szemében. A pontosság és a jó szervezőkészség ráadásul tanulható dolgok, és rengeteg apró trükköt hívhatsz segítségül annak érdekében, hogy mindig alapos és precíz vezető légy vendégeid szemében. 

A Spomoco applikációja segít az órák szervezésében, és virtuális asszisztensként szabadít meg téged az adminisztrációs feladatok terheitől is. Az így felszabadult energiákat pedig végre abba fektetheted, ami igazán fontos számodra: személyes boldogságodba és vendégeid elégedettségébe!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük