Segíts elfoglalt vendégeidnek abban, hogy heti edzés rutinná váljon!

Napjaink egyik legnagyobb problémája a folyamatos időhiány. A legtöbben csak különböző áldozatok árán vagyunk képesek elérni azt, hogy időt szánjunk a testmozgásra és heti rendszerességgel edzésre járjunk. A munka, a család, és az egyéb elfoglaltságok mellett nehéz összeegyeztetni a mindennapi teendőket, azonban érdemes tudni, hogy ez nem lehetetlen! Egy kis strukturáltság és ésszerű szervezés csodákra képes, és elsőre talán nem is gondolnád, mennyi időt lehet képes felszabadítani!

Most szeretnénk néhány tippet adni azzal kapcsolatban, hogyan segíts edzőként elfoglalt vendégeidnek, hogy nekik is sikerüljön hatékonyan integrálniuk heti időbeosztásukban a rendszeres testmozgást!

Állítsátok fel a távlati célokat, lehetőleg már az elején

Mielőtt belekezdenétek a közös munkába, érdemes vendégeiddel beszélgetned céljaikról, vágyaikról, és korábbi tapasztalataikról. Egy rövid eszmecsere arról, miért szeretnének belefogni a rendszeres edzésbe, mik azok a célok, melyeket a jövőben szeretnének elérni, rengeteget segíthet. Ennek tudatában könnyebben tudtok tervezni, könnyebb az edzésterv kidolgozása. A célok megfelelő beállításával az időbeosztás is könnyebben tervezhető, és egészségesebben beállítható a munka-magánélet-szabadidő arány.

Ha nehéz a tervezés, használjatok segítséget

Mint azt már említettük, sokunk életében a szabadidő hiánya a szervezetlenségből, a struktúra hiányából adódik. Holott, ha megfelelő módon terveznénk meg napirendünket, jóval több időnk is lehetne arra, hogy önmagunkkal, egészségünkkel foglalkozzunk. A Spomoco© alkalmazása amellett, hogy kiváló segítőtárs az edzők számára, a vendégeiknek is rendkívül jó alternatívát jelent a hétköznapok megtervezésére. Segítségével nem csupán előre gondolkodhatnak a következő órák időpontját illetően, de az applikáció rendszeres emlékeztetőkkel motiválja is őket arra, hogy rendszeresen tegyenek egészségükért és járjanak el rendszeresen az edzésekre. A heti edzésidőpontjaikat pedig akár a saját naptárjukhoz is hozzáadhatják, hogy az egyéb teendőikkel is könnyedén össze tudják egyeztetni időbeosztásukat.

Tedd szórakoztatóvá az edzéseket

Minél jobban érzik magukat vendégeid edzéseiden, annál valószínűbb, hogy időt szakítanak majd rájuk a mindennapokban és visszatérnek óráidra. A gyakorlatok kidolgozása mellett mindig szánj időt arra is, hogy megtervezd az órák menetét, élvezetessé, szórakoztatóvá tedd őket kuncsaftjaid számára. Ha időd engedi, a szakmai fejlődés mellett szánj némi energiát kommunikációs képességeid fejlesztésére is, hiszen minél hatékonyabban tudod megértetni magad az emberekkel, annál jobban odafigyelnek majd rád, és annál jobban megbecsülik, díjazzák majd munkádat.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük