Milyen készségekre van szükség egy jó csoportos fitnesz-edzés megtartásához?

Felkészültség, elkötelezettség, professzionalizmus. Ez az a három dolog, ami igazán elengedhetetlen egy belevaló, csoportos fitnesz-foglalkozás megszervezéséhez. De mit is takarnak pontosan ezek a fogalmak? 

Most megmutatjuk neked, hogyan eme a három alapvető tulajdonság segítségével hogyan állíthatod össze Te is a tökéletes edzés anyagát, melyet jelenlegi és leendő kuncsaftjaid egytől egyig imádni fognak!

Felkészültség

Az, hogy kellőképp felkészült legyél egy csoportos óra megtartására, alapvető követelmény, és legalább annyira fontos, mint magának az edzésnek a szakszerű levezénylésére. Felkészültség alatt itt első sorban a megfelelő szakmai képezettséget, a munkához való alázatos szakmai hozzáállást értjük. Másodsorban az órák felépítésének aprólékos megtervezését, a gyakorlatok megfelelő összeállítását, és tökéletes begyakorlását.

Ha egy csoportos edzést hanyagul építesz fel, az a vendégeid előtt rossz színben tüntet fel, és sokat ronthat komoly munkával, vérrel és verejtékkel felépített reputációdon. Éppen ezért minden esetben tervezz előre, gondold át az órák menetét, válaszd ki a megfelelő gyakorlatokhoz illő, megfelelő háttérzenét, és adj magadnak elég időt ahhoz, hogy kellőképp ráhangolódhass a munkára.

Elkötelezettség

A szakmai tudás és a folyamatos felkészültség mellett rendkívül fontos, hogy munkádra ne úgy tekints, mint a megélhetés szempontjából fontos, elvégzendő feladatra. Légy elszánt és eltökélt, és tekints úgy hivatásodra, mint egy életcélra.

Sok embernek nem adatik meg az a lehetőség, hogy a hétköznapok során is azzal foglalkozzon, amit igazán szeret, éppen ezért fontos, hogy megbecsüld magad. Ha így állsz hozzá munkádhoz, az vendégeid számára is látható lesz, és őket is rengeteg pozitív energiával tudja feltölteni egy sikeresen levezényelt, jól felépített csoportos óra!

Professzionalizmus

Nem kérdés, hogy megfelelő szakmai háttér és tapasztalat az egyik legfontosabb dolog, mely óráid szempontjából nélkülözhetetlen. A professzionalizmus azonban jóval többet takar annál, mint hogy szakterületeddel kapcsolatban képzett vagy, és fizikailag is mindig ott vagy a toppon.

Az igazán profi edző minden esetben odafigyel a pontosságra, és nagy hangsúlyt fektet arra, és ezt nem csak magától, de vendégeitől is megköveteli. Nem feltétlenül vasszigorral és túlzott fegyelmezéssel, hanem olyan eszközök alkalmazásával, melyek mindkét fél számára könnyebbé, gördülékenyebbé, és élvezetesebbé tehetik a célok eléréséért folytatott, közös munkát.

Ilyen eszköz többek közt a Spomoco órarendtervező applikációja is, mely lehetővé teszi az edző és a kuncsaft közti, gördülékeny kommunikációt, és segít nekünk abban, hogy munkánk során mindig pontosak és megbízhatóak legyünk, akár csak az igazi, nagypályás profik!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük