Miért érdemes szabadúszó edzővé válnod, és mik azok a buktatók, amikre oda kell figyelned?

Sokan, sokféleképp álmodnak arról, hogy egyszer felmondanak munkahelyükön, és vállalkozásba kezdve a saját lábukra állnak. A legtöbbeknek azonban nem adatik meg ez a lehetőség, hiszen vagy nem elég elszántak hozzá, hogy önmaguk főnökei legyenek, vagy hobbijaik, munkán kívüli tevékenységeik jellegéből fakadóan nem alkalmasak arra, hogy pénzt keressenek belőlük.

Ha mindened a testmozgás, lényegesen előnyösebb helyzetben vagy náluk, hiszen elegendő elhivatottsággal és akaraterővel akár belőled is válhat csoportos, vagy egyéni fitnesz-oktató! Hogy miért is érdemes belevágnod?

Mert a magad ura lehetsz

Rossz arc a főnököd, a nyakadon ülnek a határidők, és Te csak arra tudsz gondolni, hogy végre kiszabadulj az irodából? Ha tehetnéd, életed minden egyes percét mozgással töltenéd, és másokat is arra bíztatnál, hogy ne legyenek restek, tegyenek álmaikért? Akkor épp itt az ideje, hogy a magad ura legyél, és kitörj a hétköznapi mókuskerékből!

Nem létezik annál jobb motiváló erő, mint amikor tudod, hogy magadért dolgozol, és ráadásul olyan munkát végzel, mellyel másoknak is segíthetsz abban, hogy beteljesítsék vágyaikat! Az edzőség pedig pont ilyen, óráid szervezésébe senki sem szól bele, vendégeid lelkesítése és motivációja pedig az anyagi juttatások mellett lelkileg és mentálisan is rengeteg erőt adhat a mindennapokban.

Mert azzal foglalkozhatsz, amivel szeretnél

Ha valóban úgy érzed, hogy mindened a testmozgás, edzőként a lehetőségek valódi tárháza nyílik meg előtted. Tarthatsz csoportos órákat, lehetsz jógaoktató, személyi edző, vagy akár divatos influencer fitnesz-guru is. A lényeg, hogy szívvel-lélekkel tedd, ami csinálsz, és az elindulás során esetlegesen felmerülő, apró buktatók se tántorítsanak el attól, hogy megvalósítsd álmaidat!

Persze nem csak játék és mese…

A szépen csengő ígéretek mellett azonban akad néhány olyan dolog is, amire érdemes odafigyelned, mielőtt valóban gondolnál egyet, és az edzői létért elhagynád korábbi munkahelyed!

Ahhoz, hogy sikeres legyél munkádban mindig pontosnak és precíznek kell lenned, és az élvezetes részek, azaz az edzések levezénylése mellett gondolnod kell a munka árnyoldalaira is. A folyamatos adminisztrációra, papírmunkára, és az órák szervezésével járó, állandó stresszre! De szerencsére van megoldás arra, hogy hogyan kezeld az edzőséggel járó, kevésbé csábító feladatokat. 

A Spomoco egyfajta digitális asszisztens, mely nem csupán a heti beosztásod megtervezésében és az ügyfeleiddel való kommunikációban lehet segítségedre, de az adminisztráció által rád nehezedő terhek nagyobb részét is képes levenni a válladról. Segítségével azokra a dolgokra koncentrálhatsz, melyek valóban fontosak vállalkozásod sikere érdekében, és tényleg szívesen, szívvel-lélekkel csinálod őket.

Egy szó, mint száz: ha elég kitartó vagy, és hiszel magadban, a siker egy idő után kopogtatni fog ajtódon, és könnyen lehet, hogy életed végéig olyan munkából élhetsz, amit igazán, szívből és odaadással végzel.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük