Miért annyira csábító az edzői karrier?

Miért annyira csábító az edzői karrier?

Hivatásunk megválasztása olyan dolog, ami életünk minden egyes területére képes hatást gyakorolni. Napjaink nagy részét munkával töltjük, éppen ezért fontos, hogy lehetőleg olyasvalamivel foglalkozzunk, ami nem csupán jól fizet, de motivál, és szívvel-lélekkel szeretjük is csinálni a mindennapokban. 

A testmozgás szerelmesei közül sokan álmodoznak arról, hogy edzői karrierbe kezdenek. De miért is ennyire csábító ez a pálya annyi ember számára? Ha korábban még nem gondolkoztál ezen, most megmutatjuk, a legtöbben miért vágnak bele abba, hogy saját vállalkozásba kezdjenek!

A magad ura lehetsz

A testmozgás és az egészséges életmód sokak számára egyszerű hobbinak tűnhet. Azonban ha megvan benned a kellő akaraterő, szenvedélyedet akár könnyedén a munkáddá is formálhatod. Szabadúszó edzőként csoportos és egyéni foglalkozásokat is tarthatsz, dolgozhatsz egy stúdión keresztül, vagy akár saját lakásodban is berendezheted a kis edzőtermedet. A legjobb az egészben pedig az, hogy a magad főnöke lehetsz, aki saját módszerei és elvárásai szerint dolgozik.

Ha szabadúszóként tevékenykedsz, nem lebeg fejed felett a munkaidő pallosa. Te magad tervezheted meg időbeosztásodat, Te magad válogathatod meg az óráidon használt eszközöket, és azt is Te határozhatod meg, milyen újításokat vezetsz be vállalkozásod fellendítése érdekében. Legyen szó akár egy új edzésformáról, akár egy olyan innovatív megoldásról, mint a Spomoco naptárkezelő applikációjának alkalmazása.

A siker kulcs kizárólag a Te kezedben van, ennek fejében pedig Te lehetsz az is, aki a fáradtságos munka után learathatja a jól megérdemelt babérokat.

Azt csinálhatod, amit szeretsz

Ha ezt a cikket olvasod, nyilvánvalóan többet jelent számodra a testmozgás egy egyszerű hobbinál. Átszövi a mindennapjaidat, és képtelen vagy anélkül élni, hogy akár egyetlen hetet is aktív kikapcsolódás nélkül tölts. Nos, van egy jó hírünk! Ebben az esetben az edzői hivatást neked találták ki!

Ha úgy érzed, tehetséges vagy, és megvan benned a megfelelő elszántság, érdemes belevágnod a karrierépítésbe. A hét minden egyes napján azzal foglalkozhatsz, ami igazán érdekel, ráadásul tudásod átadásával azoknak is segíthetsz, akik hozzád hasonlóan szeretnének kezdőként az egészségesebb, fenntarthatóbb élet útjára lépni.

Nem tesz egészségtelenné a munkád

Az irodai munka sok esetben lehet kényelmes, azonban egyértelmű módon megvannak a maga hátrányai is. Napi 8-10 órát ülni a forgószékben például nem csak unalmas, de egészségtelen is, a nem kívánt fizikai hatások mellett pedig még mentálisan is kimerítő lehet.

Edzőnek lenni ezzel szemben folyamatos pörgést jelent. Az órák anyagainak összeállítása, levezénylése, valamint az adminisztrációval járó, plusz feladatok mind-mind olyan tevékenységek, melyek fizikai és szellemi téren is egész embert kívánnak. Ha az edzői hivatást választod, biztos lehetsz abban, hogy nem fogsz elpuhulni, és mind fizikai erőnlétet, mind pedig mentális energiáidat tekintve ott lehetsz a toppon, amikor szükség van rád.

Segíthetsz másokon

Sokszor elhangzott már, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az edzőség jóval több, mint egyszerű szakma. Olyan hivatás, mely nem csak lehetőségeket tartogat számodra, de felelősséggel is jár.

Szaktudásodnak köszönhetően Te lehetsz az a motivációs erő, aki segít másoknak abban, hogy az egészséges életmód útjára lépjenek. Mi ez, ha nem az egyik legszebb elismerés, amit a munkánkért kaphatunk?

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük