Így szerezz Te is visszatérő, lojális vendégeket!

Az edzés bizonyos szemszögből nézve olyan, mint egy hosszú távú kapcsolat. Ha az ember jól szeretne teljesíteni, elköteleződés és komoly gondolkodás szükséges ahhoz, hogy kihozza belőle a maximumot. 

Rengetegen vágnak bele a rendszeres testmozgásba, ám sokan az első negatív tapasztalatok után le is tesznek arról, hogy rutint csináljanak belőle, és valóban változtassanak a jól bejáratott, megszokott életvitelükön. A csoportos óráidról történő lemorzsolódás éppen ezért normális jelenség.

Sose feledkezz meg azonban arról, edzőként mi is az egyik fő feladatod! Mindennapi motivációs erőként arra kell bíztatnod vendégeidet, hogy ne adják fel álmaikat és küzdjenek azért, hogy távlati céljaik megvalósuljanak.

És hogy mi az a két kulcsfontosságú dolog, ami a jól működő, közös munka szempontjából elkerülhetetlen? Az alábbi bejegyzésben most ezt szeretnénk neked megmutatni!

A legfőbb kulcs: a kommunikáció

Hogy milyen kapcsolatot ápolsz vendégeiddel, leginkább attól függ, mennyire intenzíven és milyen stílusban kommunikálsz velük. A kommunikáció azonban nem kizárólag a gyakorlatok órán történő bemutatására és levezénylésére, hanem az edzésen kívüli beszélgetésre és kapcsolattartásra is értendő.

Minél inkább kapható vagy a párbeszédre, ügyfeleid annál megbízhatóbb forrásként tekintenek majd rád a testmozgással kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket illetően, és annál nagyobb bizalommal fordulnak hozzád, ha egy adott gyakorlatot, vagy az életmódbeli váltásukat illetően segítségre lenne szükségük. Az elégedett kuncsaft pedig lojális kuncsaft, aki az általa igénybe vett szolgáltatásokat nagy eséllyel ajánlja ismerőseinek, barátainak is!

Fontos az is, hogy a kommunikáció ne legyen egyoldalú. Bátran kérd ki vendégeid véleményét az általad nyújtott szolgáltatásokat illetően, hiszen legyen szó akár pozitív, akár negatív tapasztalatokról, ezek a vélemények nagyban elősegítik azt, hogy a jövőben ne csak magabiztosabban, de a veled szemben támasztott elvárásoknak megfelelően végezhesd a munkádat.

A tervezés csodákra képes

Ha szeretnéd megelőzni, hogy vendégeid már az első néhány alkalom után lemorzsolódjanak, érdemes előre terveznetek, és amilyen hamar csak lehet, a távlati célok tükrében meghatározni a siker beteljesítéséhez szükséges részeredményeket. Minden apróbb cél elérése egy-egy külön sikerélmény, ami éppen elég erőt és kitartást ad ahhoz, hogy az ember ne adja fel álmait a siker felé vezető úton menetelve.

A bombabiztos tervezés a hétköznapokban is sokat jelent, hiszen egy gondosan összeállított napirend hozzájárul ahhoz, hogy a rendszeres testmozgás rutinná váljon, és a mindennapok során elfoglalt vendégeknek is könnyebb legyen szabadidejüket az edzések időpontjához alakítani.

A kapcsolattartásban és a dolgok összehangolásában is verhetetlen partner

Minden edzőnek van egy kiváló partnere, ha gyors és hatékony kommunikációról, valamint hatékony tervezésről beszélünk. Ez nem más, mint a Spomoco órarendkezelő alkalmazása, melynek használatával az órák körüli teendők nem csak egyszerűen, de hatékonyan is intézhetők.

Az applikáció kiváló lehetőséget biztosít az edző és kuncsaftjai közti gyors, személyes kommunikációra, és egyetlen kattintással teszi lehetővé az órákra történő időpontfoglalást. Arról nem is beszélve, hogy az automatikus emlékeztetők pedig folyamatosan figyelmeztetik a felhasználókat a közelgő edzések időpontjaira, vagy épp arra, hogyha az elmúlt időszakban megfeledkezett volna bejelentkezni a szokásos edzésekre, és érezhetően hanyagolná a testmozgást.

Egy szó, mint száz, a Spomoco jóval több, mint egyszerű applikáció. Olyan segítőtárs, mely az edzők és vendégeik számára is segít a biztos alapok letételében. Lényegesen megkönnyíti a kapcsolattartást, és gyerekjátékká teszi a szervezést, ilyen módon pedig segít az elégedett, lojális vendégkör kialakításában.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük