Hogyan vedd rá vendégeid, hogy időt szakítsanak a rendszeres edzésre?

Hogyan vedd rá vendégeid, hogy időt szakítsanak a rendszeres edzésre?

Rengetegen szeretnének változtatni életvitelükön, azonban a hétköznapi rohanásnak köszönhetően ez általában csak az emberek töredékének sikerül. A kötelességek mellett valóban nehéz beosztani szabadidőnket, azonban sosem szabad megfeledkeznünk a mondásról, mely úgy hangzik: mindenkinek arra van ideje, amire szakít magának.

Mivel edzőként Te magad vagy az, aki a legnagyobb hatást gyakorolhatja a bizonytalan vendégekre, így hoztunk neked néhány olyan ötletet, melyek segítségével meggyőzheted kuncsaftjaid arról, hogy a heti edzések beütemezésére időt szakítani nem is annyira nehéz feladat, mint azt elsőre gondolnák.

Legyen egy nyomós ok a változásra

Az életmódváltáshoz vezető út első, egyben legfontosabb lépcsőfoka a megfelelő célok kijelölése. Kuncsaftjaid minél erősebb célkitűzésekkel rendelkeznek, annál elszántabban haladnak majd annak megvalósítása, elérése felé. Annak érdekében azonban, hogy ne adják fel félúton álmaikat, Te is segíthetsz nekik.

Beszéljétek át közösen a távlati terveket, és állítsatok fel olyan, rövidtávon elérhető részeredményeket, melyek megvalósítása jó érzéssel töltik el őket. Az ilyen apróbb sikerek motiválóan hatnak abban, hogy ne adjuk fel a rendszeres edzést és az egészséges táplálkozást néhány nehezebb hét, keményebb edzéssel töltött nap után.

A sorrend felállítása, mint szuperképesség

A hétköznapokban mindnyájunk vállát rengeteg feladat és kötelesség terheli. A munka mellett pedig időt kell szakítanunk családunkra, barátainkra, ismerőseinkre. Ebben a hatalmas rohanásban azonban sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy magukra is szánjanak pár percet, és hetente legalább néhány alkalommal saját fizikai erőnlétükkel és mentális egészségükkel is törődjenek.

Ha vendégeid azt mondják, nincs idejük magukra, ösztönözd őket arra, hogy gondolják újra heti órarendjüket. Néhány program átrendezése csodákra képes, a kaotikus időbeosztás átszervezése pedig nem csak rengeteg értékes percet szabadíthat fel, de olyan, új struktúrát is hozhat a hétköznapokba, mely sokkal könnyebbé teszi az életmódbeli váltáshoz szükséges alkalmazkodást.

A megfelelő időbeosztás megszervezése nem lehetetlen

Bármennyire meggyőzőek is az érveid, mindig akadnak majd olyan szkeptikusok, akik a halogatást választják ahelyett, hogy fejest ugranának a mélyvízbe. Ők rendszerint azzal érvelnek, hogy képtelenek hatékonyan szervezni a hétköznapjaikat, az edzést rendszeresíteni számukra lehetetlen.

A megfelelő időbeosztás megszervezése pedig egyáltalán nem megoldhatatlan feladat. Egyszerűen csak oda kell figyelni arra, hogy a testmozgást rutinként kezeljük, és hacsak nem történik valami halaszthatatlan, heti programunk megingathatatlan bástyájaként tekintsünk rá.

Abban, hogy kuncsaftjaid könnyebben és hatékonyabban szervezhessék mindennapjaikat az edzések köré, a leghatékonyabb segítőtárs a Spomoco naptárkezelő alkalmazása. Használatával ugyanis napokkal, vagy akár hetekkel előre is lefoglalhatják a számukra megfelelő csoportos órák időpontját, ilyen módon pedig könnyebben és effektívebben, a mozgás köré szervezve tervezhetik meg heti időbeosztásukat. Az edzés így hamar olyan rutinná válahat, amit az ember teste és lelke egyaránt igényel majd a jövőben.

A fejlődés a legnagyobb motiváló erő

Az első lépések mindig nehezek, és ez az, amit leginkább érdemes tudatosítanod kuncsaftjaidban. A rendszeres testmozgás néhány hétig szokatlan, sőt, kellemetlen is lehet, azonban, ha nem adjuk fel már az elején, hamar belejövünk majd a dologba. Olyannyira, hogy egy idő után elképzelhetetlen lesz nélküle az életünk.

Az igazi motiváló erőt az első, látványos részeredmények jelentik majd. Az első, ledobott kilók, az első, pihenés nélkül végigfutott kilométerek, és az első, szünet nélkül lenyomott ötven fekvőtámasz. Sokak számára olyan fordulópontok ezek, melyek elérése valódi siker, örömteli élmény. Egy ilyen katartikus pont után a legtöbb ember nemhogy halogatja az edzéseket, de alig várja majd, hogy a következő órán is megmozgathassa testét, és egy újabb lépéssel közelebb kerüljön vágyai megvalósításához, távlati céljai eléréséhez.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük