Hogyan vedd rá kuncsaftjaidat, hogy hétről hétre visszatérjenek hozzád?

A stabil vendégkör kiépítése általában időigényes és sok munkát igénylő feladat. Megéri azonban az energia befektetését, hiszen minél több visszatérő vendéggel számolhatsz edzéseiden, annál kevesebbet kell törődnöd a folyamatos önmarketinggel. 

A visszatérő vendégek megszerzésének alapfeltételét a megfelelő szakmai felkészültség jelenti, azonban akad néhány alapvető trükk is, melyek bevetésével hatékonyan csökkentheted a vedégkörödben előforduló, állandó lemorzsolódást. Hogy mik ezek? Most megmutatjuk neked!

Márkaépítés

Légy határozott, és mutasd meg, hogy Te vagy a legjobb saját szakterületeden! Gondolj magadra profiként, és ha már így teszel, viselkedj is úgy, mint egy profi! Tekints tudásodra értékként, és szolgáltatásaidat kommunikáld ennek tükrében célközönséged felé.

Építs magad köré online közösséget, és lépésről lépésre haladj afelé, hogy a neved egyfajta brandként ismerjék meg a szakmán belül. Egy jó önmárka erősíti a megbízhatóságot és profizmust sugall, azonban a kezdeti lépéseknél figyelj oda arra is, hogy a szakmai tudásod mellett emberi oldaladat is megmutasd leendő vendégeidnek.

Értékteremtés

Óráid felépítése során mindig tartsd szem előtt vendégeid céljait és érdekeit. A fitnesz nem olyan üzletág, melyben kizárólag a Te haszonszerzésed a lényeg, a kuncsaftjaidnak is kölcsönösen profitálniuk kell az együttműködésből!

Motiváld őket az edzések során, különböző módokon. Nem kell semmi nagy dologra gondolni persze, néhány kedves szó és a segítőkészséged is megteszi a kívánt hatást! Ha így cselekszel, és minden esetben a legjobb formádat mutatod feléjük, biztos lehetsz abban, hogy bizalmat szavaznak neked, és nem pártolnak el tőled egy-két edzés után, komolyabb motiváló erő, vagy egy egy másik edző, fitneszterem olcsóbb bérlete, után kutatva.

Precizitás

Ha már többször előkerült az írás során a bizalom, mint kulcsszó, érdemes néhány szót ejtenünk a pontosságról is. A szakmai precizitás alapfeltétele annak, hogy igazán jó edző váljon belőled, azonban nem elég csupán saját szakterületed szempontjából hitelesnek és megbízhatónak lenned. A vendégek olyan motiváló erőt keresnek benned, akire a nehezebb időszakokban is támaszkodhatnak és felnézhetnek. Éppen ezért fontos, hogy edzéseid időpontbeli tervezése során is precíz légy, és mindig figyelj oda arra, hogy energiáidat megfelelően oszd be a heti programjaidat tekintve.

A szervezésben kiváló segítőtárs lehet a Spomoco. Egy egyszerű alkalmazás, ami rengeteg terhet képes levenni a válladról, és használatával egészen biztos lehetsz abban, hogy sosem feledkezel meg egyetlen edzés időpontjáról sem, vagy szervezel keresztbe egy-egy órát két különböző vendégeddel. Az adminisztrációs funkcióinak köszönhetően pedig hatékonyabban szervezheted mindennapjaidat és energiáidat koncentráltabban fókuszálhatod olyan dolgokra, melyek valóban fontosak a munkád és a magánéleted során!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük