Hogyan turbózd fel kezdő edzőként az önbecsülésed?

Pályakezdőként az ember gyakran elbizonytalanodhat magában. Még annak ellenére is lehetnek kétségeid, hogy jól képzett és tapasztalt vagy, és értesz az emberek nyelvén.

A hatékony munka érdekében azonban ezeken a gátlásokon érdemes minél hamarabb túllendülni. Most néhány egyszerű ötlettel segítünk neked abban, hogy a munkád során is kihozhasd magadból a maximumot, hiszen Te is tudod, és mi is tudjuk, hogy valójában szuper vagy!

Tanulj, gyakorolj, fejlődj!

Saját önbecsülésed felturbózásának egyik legjobb módszere a folyamatos önfejlesztés. Legyen szó akár fizikai, akár szellemi munkáról, minél tájékozottabb vagy szakterületeden, annál határozottabban végezheted feladatodat. Minél több, fitneszt és testmozgást érintő témában tudsz beszélgetni vendégeiddel, annál hitelesebbnek és megbízhatónak tartanak majd.

Heti edzéseid mellett szakíts időt saját tested és tudásod folyamatos fejlesztésére. Járj továbbképzésekre, olvass a témába vágó könyveket, és munka után is szánj időt a mozgásra. Meglátod, rövid időn belül jóval kevesebbet fogsz majd kételkedni magadban, mint korábban bármikor!

Készülj fel az óráidra

Minél felkészültebben tartod meg edzéseidet, annál biztosabb lehetsz azok sikerében. Fontos, hogy minden foglalkozás előtt legyen egy konkrét edzésterv, mely a vendégeid képességeihez igazodva irányítja magát a foglalkozást, ezáltal biztos lehetsz abban, hogy kézben tatod a dolgokat.

Természetesen előfordulhat olyan, hogy improvizálnod kell, ilyenkor ne ijedj meg a helyzettől! Az ilyen jellegű szituációkat is igyekezz legjobb tudásod szerint, higgadtan kezelni, és meglátod, könnyebb őket kezelni, mint elsőre gondoltad volna!

Szervezd meg a napjaid

Óráid szervezettsége nagyban megkönnyíti a munkát, azonban az is fontos, hogy heti időbeosztásod jól átgondolt módon tervezd meg, és az aktuális edzések mellett a felkészülésre és a kikapcsolódásra is elegendő időd maradjon.

A naptárkezelésben a legnagyobb segítséged a Spomoco©. Az alkalmazáson keresztül pillanatok alatt felépítheted heti órarended, vendégeid pedig villámgyorsan és egyszerűen jelentkezhetnek az általuk legszimpatikusabbnak tartott időpontokra.

Bízz magadban!

A legfontosabb dolog természetesen az, hogy kellő odaadással viseltess a szakmád iránt, elkötelezett légy, és bízz abban, hogy meg tudod csinálni! Edzőként nem csupán saját céljaid elérése, de mások sikerének segítése is a feladatod. És minél magabiztosabban és elszántabban állsz neki a feladatnak, annál biztosabb, hogy sikerülni fog!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük