Hogyan teljesítsd be álmaidat edzőként, sport- vagy jógaoktatóként?

Hogyan tűnj ki az edzők sokaságából?

Napjainkban tagadhatatlan, hogy az önmegvalósítás korát éljük. Egy jó ötlet és némi elszántság is elég lehet ahhoz, hogy beteljesítsd álmaid. A legtöbb esetben azonban egy jól működő vállalkozás felépítése rengeteg tervezést, számolgatást, és energia-befektetést igényel. Nincs ez máshogy abban az esetben sem, ha a fitnesz ipar területén szeretnél karrierépítésbe fogni.

Rengeteg buktatóval kell szembenézned, és határozottan, céltudatosan kell kiállnod álmaid mellett, ahhoz, hogy egy ilyen telített piacon valóban fenn tudj maradni a víz felszínén. Azonban mielőtt megijednél, eláruljuk, hogy mindezt nem kell egyedül véghez vinned. Az út hosszú és göröngyös, de rengeteg olyan apró dolog akad, ami segíthet abban, hogy megvalósítsd álmaid.

Az alábbi írás célja is ez. Hogy segítsen kiemelkedni a konkurencia tengeréből és szakmai tudásodra és elszántságodra alapozva kitűnni a versenytársak népes sorából. De mégis, hogyan? Most megmutatjuk!

Miért jó, ha szerencsét próbálsz?

Először is kezdjük az alapoknál. Ha imádsz egészségesen élni és a testmozgás a mindened, miért ne élhetnél abból, ami igazán boldoggá tesz? Ha Te is gondoltál már valaha arra, hogy fitnesz edző vagy jógaoktatóként próbálnál szerencsét, esetleg kisebb stúdió nyitásával valósítanád meg álmaidat, a kapuk nyitottak, a lehetőség előtted áll! És hogy miért is érdemes megpróbálnod? Az alábbi három pontban összefoglaltuk a lényeget:

  • Mert a hobbid lehet a munkád

Először is azért érdemes belefognod, mert szabadúszóként jóval nagyobb a mozgástered, mintha alkalmazottként dolgoznál. Ha pedig valóban érdekel az, amit csinálsz, ilyen módon szinte éjjel-nappal azzal foglalkozhatsz, ami igazán leköt, amit valóban szeretsz. Napjaidat a testmozgásnak és az egészséges életmódnak szentelheted, és amellett, hogy jól érzed magad a bőrödben, másoknak is segíthetsz abban, hogy elérjék céljaik. Mi ez, ha nem csodálatos hivatás?

  • Mert a magad ura lehetsz

Ha nincs főnököd, nincsenek irányodba támasztott, felesleges elvárások sem! Ilyen formában te magad tervezheted meg mindennapjaidat, beoszthatod óráidat, és saját belátásod szerint hasznosíthatod szabadidődet. Nem kell a főnöködhöz és munkatársaidhoz igazodnod, egyszerűen csak átgondoltan kell megszervezned edzéseidet, és priorizálnod a munkán kívüli tevékenységeket. Ha mindezt elég ügyesen csinálod, biztos lehetsz abban, hogy a siker nem fog sokáig váratni magára!

  • Mert kiváló lehetőség a fejlődésre

Az önállósodás egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nem csak a sikerekből, de a hibákból is többet tanulhatsz. Az utadat egyedül kell járnod, egyedül kell kitapasztalnod a helyes irányt. Ilyen formában minden egyes ballépés egy új lecke, és minden egyes leckével egyre tapasztaltabb és jártasabb leszel szakterületedet illetően. Persze ne feledd: a siker nem hullik az öledbe, meg is kell dolgoznod érte, ám amikor végre leszakíthatod munkád gyümölcsét, hidd el, hogy ez lesz a legédesebb és legfinomabb dolog, amit valaha életedben kóstoltál!

Mi kell ahhoz, hogy sikerüljön?

Ahhoz, hogy sikeres légy és elérd céljaidat, több dologra, és főként belső tulajdonságra is szükséged lesz. Azonban, ha komolyan gondolod a karrierépítést, nagy valószínűséggel az alábbiak egyikéből sem szenvedsz már hiányt.

Először is céltudatosan és elszántan kell viselkedned. Fontos, hogy kitarts elhatározásaid mellett, és nehéz időkben is képes legyél túllendülni az olyan buktatókon, melyek utad során megpróbálnak megakadályozni abban, hogy sikerre vidd elképzeléseidet.

Másodsorban fontos, hogy kellőképp képzett és felkészült legyél saját szakterületeden. Ha valóban komolyan szeretnél fitnesszel foglalkozni, odaadóan és eltökélten kell hozzáállnod a témához, nyitottnak kell lenned a tudásra, és meg kell tanulnod hatékonyan kommunikálni az emberekkel. Csak az lehet ugyanis igazán jó edző, aki nem csupán elméleti és gyakorlati szinten jártas munkájában, de ért az emberek nyelvén, és remekül megérteti magát a célközönségével.

Végül, de nem utolsó sorban gondolnod kell a dolog kevésbé kellemes részére is. Ahhoz, hogy saját lábadra állj, vállalkozást kell indítanod, és folyamatosan meg kell felelned a törvénybe iktatott elvárásoknak. Mind szakmai, mind adminisztrációs téren. Ha az előbbi procedúrán már túlestél, az utóbbi gyerekjáték lesz, hiszen mára kiváló lehetőségek állnak rendelkezésedre az adminisztrációval járó munka megkönnyítésére.

A Spomoco©-nak több szempontból is hasznát veheted mindennapi munkád során, hiszen az alkalmazás nem csupán az adminisztrációs terhek nagy részét képes levenni a válladról, de az adatvédelmi törvények dzsungelében is jóval könnyebb lesz az eligazodás használatával.

Szóval, ha úgy érzed, hogy minden fontos tulajdonság megvan benned ahhoz, hogy belevágj saját karriered építésébe, és a szükséges formaságokon is sikerült túllendülnöd, nem maradt más, mint egyetlen „apróság”!

Hogyan emelkedj ki a konkurencia tengeréből és hogyan keltsd fel célközönséged figyelmét?

Manapság nem csak a fitnesz, de a legtöbb iparág meglehetősen telített. Hétről hétre, napról napra tűnnek fel újabb és újabb versenyzők, akik beugranak a mókuskerékbe, ahol vagy jól teljesítenek, vagy elkallódnak a középszer és a sikertelenség útvesztőiben. Ugye, te nem akarod úgy végezni, mint az utóbbiak? Hát persze, hogy nem! Annak érdekében, hogy véletlenül se történjen így, álljon itt néhány hasznos tanács, tőlünk, neked:

  • Legyen konkrét célközönséged!

Ha igazán szeretnél kiemelkedni a versenytársak tömkelegéből, fontos, hogy konkrét elképzeléssel rendelkezz célközönségedet illetően. Ha pontosan tudod, hogy szolgáltatásaiddal kiket szeretnél megszólítani, akkor azt is tudod, kiknek az igényeit kell kiszolgálnod. Ilyen módon jóval könnyebben találod meg a piacodat, és az önreklám is klasszisokkal egyszerűbb feladatnak bizonyul majd a későbbiek során.

  • Ne igyál bort, ha vizet prédikálsz!

Azt, ha valaki nem autentikus, az emberek könnyen megérzik, és hiteltelennek tartják, elfordulnak tőle. Ha szeretnéd, hogy célközönséged a te óráidat válassza, ne próbáld magad másnak mutatni, mint aki vagy! Ha egy bizonyos életmódra buzdítod vendégeid, mutass példát, és élj magad is aszerint! Az őszinteséget vendégeid imádni fogják és hűségükkel, valamint szájról szájra terjedő reklámmal fogják honorálni számodra.

  • Hozd minden téren a maximumot!

Ha szeretnél a legjobb lenni, viselkedj úgy, hogy kiérdemeld ezt a címet! Légy képzett saját szakterületeden, folyamatosan fejleszd tudásodat, és nyújtsd minden edzésen a lehető legjobb formádat. Ha úgy érzed, hogy valamit már csak energiád és lelkesedésed felével tudsz bevállalni, ne vállald be! Legyen inkább kettővel kevesebb vendéged, de azok, akik látogatják óráidat, legyenek elégedettek veled, és biztosan érezzék, hogy a hosszú távú céljaik felé vezető út térképe jó kezekben van!

  • Ne félj a fejlődéstől!

A fejlődés az élet minden területén pozitív jelenség. Legyen szó akár saját szellemi és fizikai fejlődésedről, akár vállalkozásod gyarapodásáról. Éppen ezért sosem érdemes elzárkóznod az olyan, új dolgok elől, melyek fejlődést vihetnek óráid menetébe, üzleted életébe. Beszéljünk akár egy új gyakorlat bevezetéséről, egy kísérleti tanítási módszer kipróbálásáról, vagy épp a modern technológia mindennapjaid során történő alkalmazásáról, az új dolgok rengeteget segíthetnek abban, hogy Te és vállalkozásod kiteljesedjetek.

Ha pedig attól tartasz, hogy a változások elriasztanák visszatérő kuncsaftjaidat, gondolj mindig arra, hogy a fejlesztések nem csak azért vannak, hogy a Te életedet megkönnyítsék. Törekedj mindig arra, hogy csak akkor változtass a jól bevált, megszokott módszereken, ha azokat a vendégeit szempontjából is képes vagy hasznosan és pozitívan integrálni a munkád során.

Jó példa lehet erre a Spomoco©, hiszen egy modern mobilalkalmazásról beszélünk melynek használatától elsőre sok edző megriadhat, félve vendégei reakcióitól. Mi van akkor, ha a sosem használtak még ehhez hasonló applikációt? Mi a helyzet abban az esetben, ha többen közülük nemhogy mobilnettel, de okostelefonnal sem rendelkeznek? Nos, a Spomoco© használata esetén ebben az esetben sem kell megijedni!

Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű, letisztult kezelőfelületének köszönhetően olyanok is pillanatok alatt elsajátíthatják a kezelését, akik korábban semmilyen mobilapplikációt nem próbáltak még. Az órarendtervező program ráadásul offline üzemmódban is használható, és az edzőknek arra is lehetőséget ad, hogy okostelefonnal nem rendelkező vendégeik adatait és foglalásait külön beállítás segítségével az online felhasználókhoz hasonló módon kezeljék.

A Spomoco© tehát tökéletes példa arra, hogy a fejlődéstől nem érdemes, és nem is szabad megijedni. Az új dolgok befogadása ugyanis nem csupán egyszerűbbé teheti a munkát, de abban is segíthet, hogy a mindennapokban történő integrálásuk kiemeljen minket a konkurencia tengeréből és versenytársak elé soroljon minket a küzdelemben!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük