Hogyan maradj mindig megfelelően motivált, miközben neked is másokat kell motiválnod?

A hétköznapokban gyakorta nehéz lehet a munkához szükséges inspirációt összegyűjteni. Minél hosszabb ideje foglalkozunk valamivel és minél inkább rutinná válik a munkánk, annál esélyesebb, hogy elkényelmesedünk, és kevésbé érezzük magunkat motiváltnak.

Az edzőség azonban teljes embert kíván, hiszen fő feladataid egyikét az emberek motiválása, lelkesítése jelenti, ez pedig nagyon nehéz lehet, ha néha Te magad sem érzed a pozitív energiákat. Most mutatunk néhány remek megoldást arra, hogyan kerülheted el a kiégést, és hogyan maradhatsz mindig energikus, lelkes, és főként motivált!

Tanulj, tanulj, tanulj!

A motiváció egyik leghatékonyabb módja a folyamatos fejlődés, tanulás, az új dolgokra való nyitottság. Ha úgy érzed, felőrölnek a hétköznapok, kacsintgass kicsit kívül a szakterületeden. Járj tanfolyamokra, szemináriumokra, workshop-okra, ahol rengeteg hasonló gondolkodású emberrel találkozhatsz. Az ott szerzett tudást és tapasztalatot később felhasználhatod a munkád során, ami nem csak nagy kihívás lesz majd, de elképesztően szórakoztató is!

Ne riadj vissza a segítségtől

Ha úgy érzed, vállalkozásod nem megfelelően működik, vagy problémáid akadtak a hétköznapokban, sose riadj vissza attól, hogy segítséget, tanácsot kérj! Legyen szó akár egy jó barát, akár egy kolléga, vagy szakmabeli mentor útmutatásáról, a jó tanács rengeteg esetben motiváló erejű és pozitív hatású lehet. Az emberi segítség mellett a hétköznapok során az olyan apró dolgok is sokat segíthetnek, mint egy megbízható órarendtervező alkalmazás, mely segít rendet teremteni a mindennapi káoszban, és hatására gyorsabban és egyszerűbben szervezheted meg óráidat, mindennapi tevékenységeidet.

Ha kell, válts környezetet

Ha úgy érzed, semmi sem működik, lehetséges, hogy épp a környezeted az, ami visszatart a szárnyalásban. Nézz körbe magad körül és fontold meg a következőket: vajon az általam bérelt terem valóban megfelelő arra, hogy itt tartsam az óráimat? Minden eszköz adott ahhoz, hogy vendégeim elégedetten távozzanak az edzésekről? Ha egy kicsit is hezitálsz a pozitív válaszon, akkor bizony itt az ideje annak, hogy változtass. Egy kis környezetváltozás nem csak vendégeidnek, de neked is jót fog tenni, hiszen lehetséges, hogy épp ez hozza majd vissza az életedbe azt a régi tüzet, amelyről egy ideje úgy érzed, elveszett.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük