Hogyan érheted el hatékonyan, hogy kuncsaftjaid óráról órára fejlődjenek?

A legtöbb ember alapvetően nehezen veszi rá magát a testmozgásra. Akadnak azonban olyanok is, akik az első edzéseken még rendkívül lelkesek, energikusan követik utasításaidat. A kezdeti lendület ellenben hamar alábbhagy, és ha néhány alkalom után nem érzik azt, hogy közelebb kerültek volna távlati céljaik eléréséhez, könnyedén lemorzsolódhatnak csoportodból.

A siker azonban senkinél sem érkezik egyről a kettőre. A változás olyan dolog, amiért kitartóan kell dolgozni, a fáradhatatlan munka pedig egy idő után egészen biztos, hogy meghozza a gyümölcsét.

Hogyan érheted el, hogy türelmetlen vendégeid is elégedettek legyenek munkáddal, és mivel segítheted őket abban, hogy óráról órára sikerélménnyel hagyják el az edzőtermet? Az alábbi írásban néhány egyszerű tippen keresztül megmutatjuk neked!

Célok kijelölése

Az első és legfontosabb dolog, hogy vendégeid konkrét célokkal, elképzelésekkel rendelkezzenek azzal kapcsolatban, mit is szeretnének elérni a csoportos edzések segítségével. Vannak, akik azért szeretnének egy kicsit mozogni, hogy formába hozzák magukat a strandszezon előtt, de akadnak olyanok is, akik csak kikapcsolódásként látogatják ezeket a foglalkozásokat.

A csalódások elkerülése érdekében a célokat érdemes már az elején, a konkrét munka megkezdése előtt tisztázni a vendégekkel. Ilyen módon felmérheted, az adott kuncsaftok esetében milyen szintű odafigyelésre és milyen gyakorlatok bevetésére lehet szükség a távlati tervek megvalósításához. Ezáltal nem csak Te, de vendégeid is tudni fogjátok majd, mire számíthatnak a jövőben az elkövetkező órákkal kapcsolatban, mire lesz szükségük annak érdekében, hogy gyorsan és hatékonyan elérhessék tervezett céljaikat.

Mérföldkövek teljesítése

A kisebb célok elérése motivál a nagy, távlati tervek megvalósításában. Minden egyes mérföldkő egy újabb sikerélmény, mely segít abban, hogy vendégeid ne érezzék túlságosan hosszúnak és teljesíthetetlennek a szemük előtt lebegő, távoli álmok megvalósításához vezető utat.

Segíts nekik abban, hogy megvalósítandó céljaik mellett apróbb, motiváló sikerélményekben is részesülhessenek. Ilyen módon elkerülhető az, hogy túlzottan hamar kiégjenek, vagy megunják a heti edzéseket és idő előtt feladják a küzdelmet.

Rutin kialakítása

A megszokás hatalmas úr, sokan nem is gondolnád, mekkora! A sikerek elérése érdekében tehát az is fontos, hogy vendégeid az órákat rutinként tudják integrálni heti programjukban.

Buzdítsd őket arra, hogy mindig előre jelentkezzenek be óráidra. Foglaljanak legalább heti 2-3 alkalomat, és ezt írják is be mindig a naptárjukba. A Spomoco alkalmazását használva a bejelentkezés után az időpontok azonnal megjelennek a saját Google naptárjaikban is, így egészen biztos, hogy nem fognak megfeledkezni az edzésekről. Sőt, ami ennél is jobb: az előre lefoglalt időpontok köré szervezhetik a hétköznapi teendőiket. Az edzés ezáltal rutinszerűvé válik, és ez jóval gyorsabb sikerek eléréséhez vezet, mint a rendszertelen testmozgás.

A Spomoco segítségével vendégeid mindig időben értesülnek az edzéseket érintő információkról, az applikáció pedig különböző értesítések segítségével az edzések folyamatos látogatására, a rendszeres testmozgás elvégzésére is motiválja őket. 

Pozitív kommunikáció

Az elvégzett munkával kapcsolatos visszajelzés rendkívül sokat jelent vendégeid számára. Ha az órákon valamit jól csinálnak, dicsérd meg őket. Ha valamit rosszul, légy velük türelmes, igyekezz pozitív hangnemben elmagyarázni, min és hogyan dolgozhatnak annak érdekében, hogy óráról órára hatékonyan fejlődhessenek. Ha tudják, egy-egy gyakorlat hogyan segít nekik távlati céljaik elérésében, szívesebben dolgoznak veled együtt az órák folyamán.

Az igazán jó edző egyszerre pozitív vezéregyéniség és kooperatív partner kell, hogy legyen. Sose próbálj meg uralkodni kuncsaftjaidon, azonban mindig ügyelj arra, hogy egy csoportos óra keretein belül bármennyire is nyitott és kommunikatív vagy, a Te kezedben legyen csapat irányítása.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük