Hogyan csábítsd követőid az okostelefonok képernyői elől az edzőterembe?

Hogyan csábítsd követőid az okostelefonok képernyői elől az edzőterembe?

Az okoseszközök világában elkerülhetetlen, hogy az ember lépést tartson a korral. Egyre több szakma fedezi fel azt, mennyire fontos a nyitás a modern technológia és a közösségépítés kevésbé hagyományos módjai felé. 

Ez alól a fitnesz iparág sem kivétel, hiszen világszerte edzők ezrei ébrednek rá a közösségi média és az applikációk piaca által kínált lehetőségekre, melyek segítségével célközönségüket kimozdíthatják komfortzónájukból, és testmozgásra ösztönözhetik követőiket.

Miért lennél épp Te a kivétel, és miért fosztanád meg magad a sikertől? Mozgósítsd az online felületeken már aktív, mozogni vágyó követőidet a valóságban is! Ha pedig korábban nem tetted volna meg, épp itt az ideje annak, hogy belevágj az online közösségépítésbe! És hogy hogyan csináld? Ne aggódj, most ezt is megmutatjuk!

Bízz a közösség erejében!

Minél szélesebb réteghez szeretnéd eljuttatni vállalkozásod üzenetét, napjainkban annál kevésbé működőképesek a jól ismert direkt marketingstratégiák. A szórólapok és plakátok egy helyi közösségben jól működhetnek, azonban ahhoz, hogy sikerüljön átlépned saját határaidat, el kell kezdened szélesebb körben gondolkodni!

Nem feltétlenül kell persze azonnal világszintű, vagy országos ismertségre törekedned. Eleinte egy vendégeidnek szóló Facebook csoport létrehozása is elegendő lehet a kisebb sikerek eléréséhez, aztán később, miután kellőképp kitapasztaltad az online közösségépítés és interakció alapjait, bátran nyithatsz az új, potenciális kuncsaftok felé.

Egy folyamatosan frissülő, minőségi tartalmakon alapuló oldal létrehozása segíthet abban, hogy célközönséged korábbinál jóval nagyobb szeletéhez juttathasd el üzeneted, és új, potenciális ügyfeleket szerezhess magadnak.

Ösztönözd a követőid!

A közösségi médiafelületeidet nem csupán óráid népszerűsítése céljából használhatod. A Facebook csoportok és oldalak kiváló lehetőséget biztosítanak az inspiráló hatású videók, képek, illetve szöveges tartalmak megosztására is.

Néhány jól irányzott szakmai cikk, vagy motiváló erejű idézet sokat segíthet abban, hogy az okostelefonjukat nyomkodó, potenciális kuncsaftokat rendszeres testmozgásra inspiráld. Sőt, az ilyen jellegű tartalom általában rengeteg megosztást tud generálni, melynek hatására óráid híre még több, mozogni vágyó, lehetséges ügyfélhez is eljuthat.

Mutass nekik valami újat!

Néha úgy tűnhet, az online világban az idő gyorsabban pörög, mint a valóságban. Ahhoz, hogy lenyűgözd a követőidet, fontos, hogy olyat tudj nekik mutatni, ami lenyűgözi őket. Ilyen módon biztosíthatod azt, hogy mindig legalább egy lépéssel a konkurencia előtt járj.

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak például a kifejezetten mobileszközökre tervezett fitnesz-alkalmazások, melyek használatával nem csak meglévő vendégkörödet lepheted meg, de könnyedén szert tehetsz akár új, kalandvágyó kuncsaftokra is.

Egy olyan újítás, mint a Spomoco naptárkezelő alkalmazásának bevezetése munkád során azt a tényt sugallja célközönséged felé, hogy nem csupán edzési metódusaidat tekintve vagy igazi profi, de arra is törekszel, hogy törődj vendégeiddel. A Spomoco használata segít abban, hogy vendégeid a leggyorsabb és legegyszerűbb módon jelentkezhessenek óráidra, ráadásul az alkalmazás valódi digitális asszisztensként odafigyel egészségükre is. Mindig időben értesíti őket a közelgő órák időpontjairól, és ha egy ideje már nem jelentek meg az edzéseken, emlékeztetők segítségével inspirálja őket arra, hogy ne hanyagolják el a testük és lelkük szempontjából egyaránt fontos, rendszeres testmozgást.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük