Három tuti tipp, melyek segítségével hatékonyan növelheted az Instagram posztjaid elérését

Három tuti tipp, melyek segítségével hatékonyan növelheted az Instagram posztjaid elérését

Többször esett már szó arról, hogy egy edző életében milyen fontos szerepet tölthetnek be a közösségi média felületei. Napjaink egyik legfelkapottabb platformja az Instagram, ahol naponta több millióan kutatnak érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak után. Az egyes témákban kiemelkedő influencereit százezrek követik, és sokan igazi celebnek számítanak saját szakterületükön belül.

Ha Te sem akarsz kimaradni a buliból, most mutatunk három olyan tutira működő tippet, melyekkel hatékonyan turbózhatod fel a követőid számát és biztos lehetsz abban, hogy posztjaid elérése ugrásszerűen megnövekedik!

Tervezz előre

Tudtad, hogy egy bizonyos tartalom elérése nem csak attól függ, hogy milyen formában posztolod, hanem attól is, hogy mikor teszed közzé? Az Instagramon látható bejegyzésekre ez pedig hatványozottan igaz, hiszen a legtöbb felhasználó három időszakban pörgeti szívesen a hírfolyamát: A kora reggeli, a délelőtti, valamint a délutáni órákban, 3 és 5 között.

Ez nem véletlen, hiszen sokan először reggeli közben, majd a munkaórák közti szünetekben, végül pedig a munkaidő végeztével, lazításképp pillantanak rá az általuk követett ismerősök és influencerek tartalmaira. Ha szeretnéd tehát, hogy fényképeid és videóid minél több embert elérjenek, tájékozódj azzal kapcsolatban, melyek azok a napok és napszakok, mikor célközönséged tagjai a legnagyobb számban használják az alkalmazást, és ekkor szórd meg őket a friss, ropogós kontenteddel.

Használj kulcsszavakat

Szintén említettük már, de az Instagramon használt kulcsszavak, az úgynevezett hashtagek elérés szempontjából verhetetlen segítséget jelentenek az influencereknek. Minél több, szakterületeddel kapcsolatban releváns kulcsszót használsz egy posztban, annál nagyobb az esélye annak, hogy olyan Insta-felhasználók is rátalálnak majd bejegyzéseidre, akik egészen idáig nem követték profilodat. Ilyen módon pedig könnyedén új követőket is szerezhetsz, akikből idővel akár új kuncsaftokat is varázsolhatsz, ha rendszeres, minőségi tartalmat posztolsz a profilodra.

Kérd ki a követők véleményét

Az Instagram sztorik használata lehetővé teszi számodra, hogy feliratkozóidat bevond a tartalomgyártásba. Egyszerű kérdéseket tehetsz fel nekik, vagy gyors szavazást indíts egy adott témával kapcsolatban, ez pedig az esetek többségében nagyon jól fel tudja tornázni az elérések számát. Hogy miért?

Az emberek tudvalevőleg imádják az interaktív tartalmakat, és szeretik megosztani a véleményüket olyan dolgokkal kapcsolatban, melyek őket is érintik. A kérdésekkel és szavazásokkal hatékonyan aktivizálhatod követőid táborát, ráadásul válaszaik és szavazataik alapján akár azt is megtudhatod, milyen szolgáltatásokra tartanának igényt, vagy melyek azok a területek, melyeken érdemes lenne fejlesztened óráid menetét a jövőben.

Ez mind rendben van, de miért is jó Neked az Instagram használata?

Első körben lehet, hogy úgy érzed, az Instagram használata túlzottan sok időt vesz el az aktív munkától, és túl kevés hasznot hoz edzőként a konyhára. Ne feledd azonban, hogy nem feltétlenül kell megcéloznod azt, hogy influencer legyél!

A platform segíthet abban, hogy összetartó közösséget kovácsolj vállalkozásod köré, és nevedre a szakmán belül is többen valódi márkaként emlékezzenek. Nincs szükség ugyanis százezres követőtáborra ahhoz, hogy brandet építs magad köré, a lényeg, hogy minél hitelesebben és emberközelibb módon kommunikálj célközönségeddel.

A közösségi média használata ráadásul nem csak új kuncsaftokat szerezhet számodra, de már meglévő vendégeidet is segíthet rászoktatni arra, hogy aktívabban használják okostelefonjukat. Ezáltal pedig gyorsabban és könnyebben kedveltetheted meg velük az olyan, órák szervezése szempontjából rendkívül hasznos megoldásokat, mint a Spomoco alkalmazása, mely mind az edző, mind pedig vendégek szempontjából gyerekjátékká varázsolja a heti órarend megtervezését.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük