Három hiba, amit egy igazán jó edző sosem követne el

Három hiba, amit egy igazán jó edző sosem követne el

Ahány ember, annyi vélemény. Éppen ezért az „ideális edző”, mint fogalom, mindenki számára mást jelent. Abban azonban a legtöbben egyetértünk, hogy egy igazi profi tisztában van választott hivatása jelentőségével. Az edzőség ugyanis olyan munka, mely megfelelő odaadást és elkötelezettséget igényel, ezek hiányában pedig nagyon nehéz jól és legfőképp sikeresen végezni. 

Az alábbi posztban három olyan súlyos hibát gyűjtöttünk össze, melyeket érdemes messzire elkerülnöd, ha azt szeretnéd, hogy minél több, visszatérő vendéged legyen, és a szakma krémje is úgy ismerjen el, mint valódi profit!

Úgy érzed, nincs hová fejlődnöd

Ha úgy gondolod, nincs tovább, és eljutottál arra a pontra, ahol már senki nem tud újat mutatni számodra, ideje, hogy újragondold a karriered! A legkomolyabb edzőknek is van ugyanis új a nap alatt, és az ember mindig tanulhat valami újdonságot, legyen szó akár gyakorlati, akár elméleti kérdésekről.

Az igazán jó szakembert onnan ismerheted fel, hogy sosem elégedett száz százalékosan önmagával és teljesítményével. Éppen ezért törekszik a folyamatos fejlődésre: komoly kutatómunkát végez, beleássa magát saját szakterületének rejtelmeibe, és ha úgy tartja kedve, ahhoz sem rest, hogy egy kissé más irányba is kacsintgasson! Edzőként lehetőségek komplett tárháza áll előtted, ez pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden egyes órára új gyakorlatokkal kellene előállnod.

Elég, ha napi fél órát rászánsz ismereteid bővítésére, hiszen egy-egy érdekes cikkből is rengeteget tanulhatsz az egészséges étkezésről, az emberi szervezetről, vagy épp a fitnesz-világot érintő, legújabb trendeket illetően is tájékozódhatsz!

Nem veszed komolyan a munkádat

Mint azt a bevezetőben is említettük: edzőnek lenni nem egyszerű feladat. Nem monoton, napi nyolc órás munka, hanem valódi, minden napra más kihívást tartogató hívatás. Éppen ezért nem ajánlott olyanok számára, akik életmód helyett úgy tekintenek rá, mint egyszerű pénzkereseti lehetőségre

Trénernek lenni nem csak szórakozás, és nem csak a saját fizikai erőnléted szempontjából ideális karrierlehetőség. Ha úgy döntesz, edzőként fogsz dolgozni, jövőbeli kuncsaftjaid is felelős leszel, és saját céljaid elérése mellett arra is oda kell figyelned, hogy minden erőddel segítsd őket abban, hogy az óráid folyamán mindig legjobb formájukat hozhassák ki magukból!

Görcsösen ragaszkodsz a régi módszerekhez

Járt utat a járatlanért elhagyni valóban nem minden esetben érdemes, azonban azt is tudnod kell, hogy az újítások egyáltalán nem az ördögtől valók. Néhány új eszköz, trendi gyakorlat bevezetése sok új vendéget csábíthat óráidra, és a lojális kuncsaftok számára is felüdülést jelenthet egy-két apró frissítés az edzések menetében. Ráadásul nem muszáj kizárólag olyan újdonságokban gondolkodnod, melyek az óráid felépítésére, az edzéstervek megreformálására koncentrálódnak.

A mindennapi munkában néhány olyan, egyszerű dolog is segítségedre lehet, mint egy asszisztens alkalmazása. Na, persze nem kell egyből megijedned! Nem egy órabérben fizetett alkalmazottra gondolunk, hanem egy olyan hasznos, digitális segítőtársra, mely megkönnyíti a vendégekkel való kapcsolattartás és kommunikáció feladatát, és az órák adminisztrációjával járó terhet is képes levenni a válladról.

Pontosan ilyen, könnyedén kezelhető és rugalmas asszisztens a Spomoco. Az alkalmazás, melynek célja, hogy az edzők, valamint kuncsaftjaik hétköznapjait is egyszerűbbé, könnyedebben szervezhetővé tegye. Ha sikerül levetkőznöd a modern megoldásokkal és újításokkal kapcsolatos előítéleteket, biztos lehetsz abban, hogy egy ehhez hasonló alkalmazás használata milyen nagymértékben képes téged segíteni abban, hogy plusz feladatok helyett száz százalékosan az óráidra koncentrálhass, és úgy végezhesd munkádat, mint ahogyan az a valódi profikhoz méltó!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük