Három árulkodó jele annak, hogy az edzői karrier neked való

Edzőnek lenni nem egyszerű munka, hanem valódi elkötelezettséget igénylő szakma, igazi hivatás. Olyan feladat, ami egész embert kíván, és folyamatos figyelmet, állandó fejlődést igényel. De mik azok az alapvető tulajdonságok, amik a vendégeid számára már az első pillanatban elárulják azt, hogy jó edző vagy-e vagy sem? Mutatunk neked három alapvető jellemvonást, melyekben, ha magadra ismersz, biztos lehetsz abban, hogy alkalmas vagy a feladatra!

Imádsz mozogni és mindened a fejlődés

Tréninggel kelsz, tréninggel fekszel, a szabadidődet pedig legszívesebben arra áldozod, hogy az egészséges életmóddal és a testmozgással foglalkozó könyveket bújod, vagy Youtube csatornákat nézed? Akkor semmi kétség, hogy téged arra teremtettek, hogy edzőként a hobbid egyben a munkád legyen! Ahhoz persze, hogy ez jól működjön, szükséged van a megfelelő elköteleződésre is, és arra, hogy érezd magadban az elhivatottságot: szeretnéd másoknak is megmutatni, az élet mennyivel szebb és jobb, ha egészségesen éljük!

Remekül kijössz az emberekkel és szeretsz szervezkedni

Az edzőség olyan feladat, mely a fizikai erőnlét mellett megköveteli a jó kommunikációs képességet és az emberek felé irányuló empátiát is. Fontos, hogy vendégeiddel jól meg tudd értetni magad, hiszen a gördülékeny kommunikáció az órákon zajló gyakorlatok levezényléséhez is nélkülözhetetlen tulajdonság. Ezen kívül pedig néhány jó szóval sokkal könnyebben megalapozhatod kuncsaftjaid irántad táplált bizalmát és szimpátiáját is.

És természetesen az sem hátrány, ha szereted a hétköznapi zsongást, és imádsz szervezkedni, hiszen az edzések megszervezése és lebonyolítása is igényel némi ügyességet. Persze ez olyan dolog, amiben még a profiknak is jól jön néha egy kis segítség. A Spomoco egy olyan alkalmazás, amit éppen arra a célra fejlesztettek ki, hogy kuncsaftjaiddal gyorsabb és gördülékenyebb módon kommunikálhass, és egyszerűbb legyen a heti időbeosztás megszervezése.

Pontos és megbízható vagy

Vendégeid azzal, hogy téged választanak, bizalmat fektetnek munkádba és részben kezedbe adják az irányítást a céljaik felé vezető úton. Éppen ezért, ha szeretnél igazán stabil vendégkört kiépíteni, rendkívül fontos, hogy ne élj vissza ezzel a bizalommal! Légy mindig pontos és fektess annyi energiát kuncsaftjaid edzésterveinek kidolgozásába, amennyi szükséges. Sose terheld túl magad annyira, hogy ne maradjon elég időd arra, hogy minden órádon irányába száz százalékos erőbedobással jelenj meg!

Ha nehezen tudod beosztani az idődet, és kaotikussá válik az edzéseid körüli adminisztrációs munka, a Spomoco-ra mindig hűséges segítőtársként tekinthetsz, hiszen az applikáció megkönnyíti az órák szervezését, ezáltal pedig rengeteg felesleges terhet és stresszt képes levenni a válladról. Mindezt annak érdekében, hogy vendégeid számára mindig a legjobb formádat hozhasd, és azért szeressenek, aki valóban vagy: egy magabiztos, pontos, és megbízható partner a mindennapokban!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Ha tetszett a cikkünk, vagy úgy gondolod, hogy más számára is érdekes lehet, oszd meg itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük