Építs te is közösséget! – A leghatékonyabb offline és online eszközök

Építs te is közösséget! - A leghatékonyabb offline és online eszközök

A közösségépítés ma már elkerülhetetlen egy jól működő sportvállalkozás életében. A csoportos események, nyílt napok egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy szolgáltatásainkat közel hozzuk az érdeklődőkhöz. Kapcsolatunkat ügyfeleinkkel nem csak találkozók és rendezvények formájában, de online eszközökkel is hatékonyan erősíthetjük.

A bizalom alapja az összetartás

Sporttal, fizikai erőnléttel foglalkozó vállalkozások, személyi edzők számára kiváló lehetőséget nyújt a közösségépítésre a nyílt napok, közös edzések megszervezése. Az leendő ügyfelekkel való személyes találkozás segít abban, hogy szolgáltatásainkat minél többen ismerjék meg a gyakorlatban. Ezen túl emberközelivé, barátivá teszik a vendégekkel történő kommunikációt.

Az egyének kis közösségekben, csoportokban történő találkozása egy idő után a közösségi szellem, az összetartás kialakulásához vezet. Ez a márkánk iránti bizalom és elkötelezettség kiépítésében is kulcsfontosságú elem.

Online eszközökkel a hatékony közösségépítésért

Az offline események törzsvendégeink és leendő tanítványaink számára is kiváló alkalmat jelentenek a találkozásra. Azonban online eszközök bevonása nélkül szinte lehetetlen a nyitás az új, üzenetünkre fogékony közönség felé.

Az online közösségépítés legfontosabb eszközét napjainkban is a közösségi médiafelületek jelentik. Ezek közül leginkább jelentősnek a Facebook mondható, ahol a minőségi tartalmat kínáló üzleti oldalak mellett külön csoportok létrehozásával segíthetjük az online közösségi élet kialakulását. A csoportok létrehozása nem csak a céget és ügyfeleit (vagy edzőt és vendégeit) hozza közelebb egymáshoz. A csoportokban zajló tevékenység a helyi közösségek összekovácsolásában, formálódásában is komoly szerepet játszhat.

Az online közösségépítést olyan funkciók segítik, mint a különböző eseményekre történő felhívások egyszerű létrehozása. A virtuális közösségben beharangozott rendezvények lehetnek akár nyílt napok, csoportos edzések, versenyek, de akár online játékok és aktivitások formájában is építhetjük csoportunkat. A lehetőségeknek csupán a képzeletünk szab határt.

A saját csoportunkban történő megosztással, a tagok meghívásával az online közösségből könnyedén és hatékonyan kovácsolhatunk valódi, összetartó társaságot. A közösségi médiáról fitneszedző szemmel itt is olvashatsz.

Az online közösségépítést olyan funkciók segítik, mint a különböző eseményekre történő felhívások egyszerű létrehozása.

Hogyan tartsam kézben az eseményeket?

A közösségépítés sötét oldalát a folyamatos szervezés, a dolgok irányítása és kézbentartása jelenti. Ahhoz, hogy ne legyen problémánk az online és offline tevékenységeink menedzselésével, szükségünk lehet némi segítségre.

A kockás füzetben, Excel-táblákban, és ingyenes adminisztrációs szoftverben vezetett ügyvitel megterhelő és stresszes feladat. Leginkább egy olyan alkalmazás lehet segítségünkre, melyben mindent egy helyen, gyorsan és hatékonyan tudunk kezelni anélkül, hogy egy elvesztett füzet, vagy egy rosszul felírt dátum miatt kellene aggódnunk.

A Spomoco© egy olyan online alkalmazás, amely nem csak a közösségi események megszervezésében és lebonyolításában lehet segítségünkre, de a munkával járó adminisztrációs terheket is gyorsan és hatékonyan veheti le a vállunkról.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük