A jó edző 3+1 legfőbb erénye

Sokszor, sokféleképp feszegettük már a témát. A szakmai tudás, a fizikai erőnlét még nem minden. De akkor mégis, mitől lesz valaki igazán jó fitnesz-oktató kuncsaftjai szemében? 

Úgy döntöttünk, röviden, tömören, és lényegre törően összefoglaljuk nektek tapasztalatainkat, és egy csokorba gyűjtjük azokat a tulajdonságokat, melyeket a vendégek legtöbbje nélkülözhetetlennek tart egy igazán jó és megbízható edzőben! Lássuk a medvét!

Pozitivitás

A legtöbben szeretjük azokat az embereket, akik mindig pozitívan, hatalmas lelkesedéssel állnak a hétköznapokhoz. Még akkor is, ha az élet esetlegesen komolyabb akadályokat gördít eléjük. Egy edző legfőbb feladata, hogy vendégei számára folyamatos támaszt és motivációt jelentsen, és ösztönözze őket arra, hogy elérjék távlati céljaikat, megvalósítsák terveiket.

Ilyen munkakörben a pozitív gondolkodás, az inspiráló kisugárzás elengedhetetlen. Minél életvidámabban állunk tehát munkánkhoz, kuncsaftjaink egy-egy edzés után annál elégedettebbek és motiváltabbak lesznek majd, és mint az már említettük: az elégedett vendég, lojális vendég!

Pontosság

Az az ember, aki pontos, általában precíz, és összeszedett, példaértékű életet él. Éppen ezért edzőként Te sem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy elkéss óráidról, vagy megfeledkezz egy kuncsaftod jó előre lefoglalt időpontjáról.

“Kinek nincs esze, legyen notesze!”-tartja viccesen a mondás, és habár a kijelentés kissé radikális, akad benne némi igazság. A pontosság fejleszthető és tanulható erény, és manapság a jegyzetfüzetek mellett rengeteg új, modern megoldás közül választhatunk, ha változást szeretnénk elérni a mindennapokban. 

A Spomoco-val nincs több késés, nincs több elfelejtett időpont. Az applikáció órarendtervező funkciói segítenek neked abban, hogy Te is igazán megbízható, pontos, és precíz edző lehess! Pont olyan, amilyenre meglévő és leendő vendégeidnek egyaránt szüksége van!

Képzettség

Egy igazán jó edző szempontjából minden erények legfontosabbika, hogy szakmáját tekintve mindig képzett és megbízható legyen, valamint nyitott legyen a folyamatos fejlődésre. Gondolj magadra úgy, mint oktatóra, hiszen, ha ezt a szakmát választod, tulajdonképpen tanár leszel. A kuncsaftok azért járnak majd hozzád, hogy tanítsd, vezesd, és irányítsd őket, ez pedig csak akkor lehetséges, ha Te magad rendelkezel a munkádhoz szükséges, megfelelő szellemi tudásanyaggal, és fizikai erőnléttel.

Lazaság

Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy minden helyzetben megfelelően helyt tudj állni, és óráid során, valamint azokon kívül is megfelelően tudj kommunikálni vendégeiddel. Ehhez elengedhetetlen bizonyos fokú lazaság, és a jó alkalmazkodóképesség. Minél rutinosabban bánsz az emberekkel, annál könnyebben tudod kezelni a problémásabb kuncsaftokat is, és az emberek annál szívesebben fordulnak hozzád, ha álmaik megvalósításában szeretnének segítséget kérni.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük