A bizalom alapköve: a megfelelő adatkezelés

Senki sem szeretné, ha személyes adatai a nem megfelelő tárolásnak és kezelésnek köszönhetően kiszivárognának, és rossz kezekbe kerülnének. Pedig az információk begyűjtésére szakosodott kiberbűnözők egyetlen könnyű prédának tűnő célpontot sem kímélnek. Az online világban a személyes adatok ugyanis értékesebbek még az aranynál is! 

A támadások alól a fitnesz iparág sem képez kivételt, éppen ezért igazán jó edzőként tudnod kell, hogyan kezeld megfelelően vendéged adatait!

Fontos tudatában lenned annak, hogy edzőként Te magad is adatkezelőnek számítasz, hiszen a hatékony munkához szükséged van arra, hogy vendégeid bizonyos személyes adataival rendelkezz. Itt nem feltétlenül kell olyan kényes információkra gondolnod, mint például a bankszámla-adatok, hiszen alapvetően már egy telefonszám is személyes adatnak minősíthető.

Mi minősül személyes adatnak?

A törvénybe foglalt előírások szerint minden olyan információt személyes adatnak nevezünk, mely kapcsolatba hozható egy természetes személlyel. Ebben az értelemben minden olyan információ személyes adat, melynek alapján valakivel kapcsolatban bármilyen következtetést levonhatunk.

Edzőként több ilyen információnak is birtokosa lehetsz. Telefonszám, lakcím, születési idő, vagy akár az olyan, edzéseket érintő adatok, mint a testsúly és annak alakulása. Elsőre talán nem is gondolnád, de mind-mind szenzitív személyes adatoknak minősülnek. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ezeket kuncsaftjaid védelmében mindig az előírásokban megfogalmazottak szerint, a lehető legdiszkrétebb és szakszerűbb módon kezeld!

Hogyan kezeld helyesen?

Tavaly óta a GDPR-törvény komoly előírásokat vezetett be a személyes információk kezelésével kapcsolatban. Ezeknek megfelelni ugyan nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A lényeg, hogy kuncsaftjaid adatait minden esetben olyan rendszerben kell tárolnod, mely védelmet biztosít az illetéktelen hozzáférésektől. Ezért természetesen adatkezelőként felelősséget is kell vállalnod, és az esetleges kiszivárgás esetén viselned kell az ezzel járó következményeket.

A legjobb és legegyszerűbb megoldás

A Spomoco online bejelentkező rendszere kiváló megoldást jelent adatkezelési nehézségeidre, hiszen az alkalmazás vendégeid adatait nem csupán diszkréten, de minden előírásnak megfelelően kezeli. Az applikáció 100% kompatibilis a GDPR törvényekkel, használatával pedig nincs szükséged arra, hogy külön adatbázist hozz létre, és saját adatvédelmi nyilatkozatot dolgozz ki az óráidra történő időpontfoglalás céljából. 

A fejlesztők mindenre gondoltak, ezzel pedig a Spomoco nem csupán az adminisztrációs feladatokat, de az adatkezeléssel járó, súlyos felelősséget is egy csapásra képes hatékonyan és biztonságosan levenni a válladról, hogy a jövőben minden energiádat a munkádra és vendégeid fejlődésére fordíthasd!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük