6+1 tuti tipp arra, hogyan lehetsz Te is piacképes edző

Ha erre a bejegyzésre kattintottál, nagy valószínűséggel szeretnéd, ha az edzésre nem csak kikapcsolódási formaként, hanem mindennapi kenyérkereseti forrásként is tekinthetnél a jövőben. Stílus, életforma, és nem utolsósorban megélhetés.

Ahhoz azonban, hogy álmaidból élhess, rengeteg elkötelezettségre, energiára, és talpraesettségre van szükséged. Most az alábbi három tippel szeretnénk neked segíteni abban, hogy akkor is könnyebb legyen az indulás, ha elsőre nem feltétlenül tudod, hogyan is vágj bele a feladatba!

Minden helyzetben vedd komolyan magad

Minden sikeres vállalkozás felépülésének első, kulcsfontosságú lépése: már a kezdetekkor tisztán lebegjen előtted egy olyan cél, melynek megvalósítását mindennél fontosabbnak tartod. Tekints magadra egyszerre úgy, mint komoly szakember és üzletember. Egy olyan valaki, akinek a küldetése nem más, mint hogy a siker útjára lépve beteljesítse álmait, és ezen keresztül másokon is segítsen.

A magabiztosság már fél siker, és ha hiszel önmagadban, az leendő vendégeid számára is hatalmas motiváló erőt jelenthet. A pozitív energiák ragadósak, és minél elkötelezettebben csinálod azt, amit hivatásodnak érzel, annál biztosabb lehetsz benne, hogy a várva várt siker hamarabb jön, mint korábban gondoltad volna.

Légy pontos és precíz

Akár a munkáról, akár az azzal járó feladatokról van szó, sose vedd félvállról feladataidat! Dolgozz szívvel-lélekkel, és az edzésbe fektetett energia mellett szánj elegendő időt a vállalkozásépítéssel járó, kevésbé motiváló, ámde fontos feladatokra is!

A papírmunka és egyéb formaságok sokszor frusztrálóak lehetnek, azonban ne hagyd, hogy letérítsenek a céljaid felé vezető útról. Ha úgy érzed, hogy egyedül nehéz megbirkóznod velük, mindig akad egy segítőtárs, aki képes levenni vállaidról a munkával járó terhek oroszlánrészét.

Ilyen partner a munkában a Spomoco is. Az applikáció, melynek feladata, hogy az adminisztrációs feladatokkal járó terhek átvállalásával megtizedelje a papírmunkát, és segítsen téged abban, hogy azokra a dolgokra koncentrálhass, melyek legfontosabbak az életedben: hivatásodra, kuncsaftjaidra, valamint a munka szempontjából is nélkülözhetetlen, kellő mennyiségű pihenésre!

Fektess energiát a kapcsolatépítésbe

Minél nyitottabb vagy az emberek felé, annál szimpatikusabb leszel számodra. És minél szimpatikusabb vagy, annál többen látogatják majd az edzéseidet.

A csoportos órák nem csupán azért szerencsések, mert egyszerre több kuncsafttal is együtt dolgozhatsz, de a csapatépítésben is rengeteget segítenek. Minél jobb kapcsolatban vagy vendégeiddel, annál valószínűbb, hogy szolgáltatásaidat majd barátaiknak és ismerőseiknek is ajánlják. Az óráidon túl az online térben is dolgozhatsz a közösségépítésen, hiszen a közösségi platformok tökéletes lehetőséget biztosítanak vendégeid összefogására, a gyorsabb és hatékonyabb kommunikációra

A kapcsolatépítés azonban nem csak óráidon, és az online térben, de azokon kívül is fontos. A konferenciák és egyéb közösségi események kiváló lehetőséget nyújtanak a szakmai fejlődésre, az új trendek feltérképezésére, és a konkurencia megismerésére is.

Merd megmutatni magad

Sokkal nagyobb közönséget érhetsz el, ha képes vagy arra, hogy megmutasd a világnak tudásodat. Ezt többféle módon is megteheted, hiszen az internetnek és a közösségi médiának köszönhetően a lehetőségek ma már határtalanok!

Egy szakmai blog jó kiindulópontja lehet annak, hogy új követőket szerezz, akikből később potenciális ügyfelek, vendégek válhatnak. A minőségi tartalomgyártás és a rendszeres posztolás ugyanis folyamatos megosztásokat generál, melynek segítségével olyan helyekre is eljuthat vállalkozásod üzenete, melyekre korábban még csak nem is gondoltál volna!

A Facebook mellett érdemes több platformon is jelen lenned. Az Instagram például kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak szöveges, hanem vizuális kontenttel is ellásd követőidet. Ha pedig nem csak fényképeket és rövid videókat szeretnél posztolni, kiváló megoldás lehet számodra a Youtube, ahol akár edzéseiddel, vagy szakterületeddel kapcsolatos vlogot is indíthatsz, amivel még több követőt szerezhetsz. A lényeg, hogy imponálj a közönségnek, és érdekes, szórakoztató formában is mutasd meg nekik, hogy abban, amit csinálsz, bizony Te vagy a legjobb!

Mindig hozd a legjobb formád

Az igazán jó edzőt felismerni arról, hogy sosem elégszik meg azzal a tudással, aminek már birtokában van, hanem folyamatosan szeretne többet és többet tanulni, tapasztalni. Folyamatosan arra törekszik, hogy saját maga és kuncsaftjai érdekében is fejlessze magát, mind fizikailag, mind pedig szakmai tudása terén.

Éppen ezért a folyamatos testmozgás mellett fontos az is, hogy nyitott és érdeklődő légy az új dolgok iránt, és minél több minden próbálj lehetőségeidhez mérten megtapasztalni. Manapság rengeteg, akár ingyenesen elérhető anyag áll rendelkezésedre abban az esetben, ha szeretnéd fejleszteni tudásod, akár írásos, akár videós tartalomként is kiváló forrásokra lelhetsz a neten. Ezek mellett a korábban már említett konferenciák és rendezvények is kiváló lehetőséget biztosítanak a szakmai fejlődésre és tapasztalatcserére.

A fejlődés azonban sokféleképp értelmezhető, és nem muszáj, hogy kizárólag a fizikai és a mentális határok tágításáról szóljon. A munkád megkönnyítése érdekében alkalmazott új technológiák és megoldások is a progresszió egy módját jelentik. Az olyan modern módszerek, mint a Spomoco naptárkezelő alkalmazása nem csak abban segíthetnek, hogy napi teendőidet hatékonyan és gördülékenyebben végezhesd, de biztos lehetsz abban is, hogy használatukkal kuncsaftjaid szemében igazán naprakész és menő leszel majd!

Óvakodj a kiégéstől

A legjobb edző életében is eljöhet az a pillanat, mikor úgy érzi, túlterheltté vált, és hiába imádja munkáját, kissé megcsömörlött abban. Ahhoz, hogy ez veled ne történhessen meg, oda kell figyelned a munka és a szabadidő megfelelő hangsúlyára, a tökéletes időbeosztás kialakítására.

A Spomoco ebben is segítségedre lehet, hiszen az alkalmazás rengeteg olyan terhet képes levenni a válladról, melyek értékes időt szabadíthatnak fel számodra. Az applikáció használatával az adminisztrációs munkát akár negyedére is redukálhatod, és végre olyan dolgokra fordíthatod az idődet, melyek igazán fontosak a számodra. Önmagadra, a folyamatos fejlődésedre, és arra, hogy kuncsaftjaid mindig elégedettek legyenek a munkáddal.

Használj minőségi eszközöket

Fontos, hogy óráid során megteremtsd azokat a feltételeket, melyek lehetővé teszik vendégeid számára, hogy helyesen, és hatékonyan végezzék el az általad bemutatott feladatokat. Sajnos ez abban az esetben lehetetlen, ha nem rendelkezel a feladathoz illő, megfelelő eszközökkel.

A minőségi eszköz nem azt jelenti, hogy mindenből a legdrágább és legmárkásabb dolgot kell megvásárolnod, csupán azt, hogy mielőtt beszereznéd a gyakorlatokhoz szükséges berendezéseket, tájékozódj a márkák közti különbségekről. Ebben segítségedre lehetnek a különböző fórumok és szakirányú csoportok, vagy épp a veled egy szakterületen dolgozó kollégák is.

Abban az esetben, ha egyelőre nem teheted meg, hogy saját eszközöket vásárolj és külön kis stúdiót létesíts, tanácsos olyan helyet keresned óráid lebonyolítására, ahol a lehetőségek a csoportos vagy egyéni órák levezénylésére már eleve adottak.

A lényeg, hogy ne csak az edzésben, a marketingben is légy toppon!

Ahhoz, hogy jó edző váljon belőled, kitartó munkára és folyamatos tanulásra van szükséged. Ahhoz azonban, hogy felkapott is legyél, a marketinget sem szabad elhanyagolnod. Mint ahogyan a fentebb leírtakból láthatod, az elmúlt évtizedben a reklámok világa meglehetősen átalakult, és egyáltalán nem elég az, ha vállalkozóként csak a hagyományos marketingstratégiákban gondolkodunk.

Eljött az ideje annak, hogy mind a munka, mind pedig az önreklám terén nyiss az új dolgok felé, és kipróbálj olyan modern megoldásokat is, melyek nem csak megkönnyítik mindennapjaidat, de abban is segíthetnek, hogy akár sok száz új, potenciális ügyfélhez eljuttasd az üzeneted!

Ez lehet egy új gyakorlatsor, egy újabb, modernebb eszköz, vagy egy olyan, hétköznapi munkádat megkönnyítő alkalmazás is, mint például az naptárkezelés és az adminisztrációs feladatok kezelése terén verhetetlennek számító Spomoco!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük