3+1 tulajdonság, amit a jó edző egészen biztosan birtokol

3+1 tulajdonság, amit a jó edző egészen biztosan birtokol

Hogy mi határozza meg a jó edzőt, alapvetően relatív kérdés, a válasz pedig szakterülettől, valamint az órák során alkalmazott módszerektől függően változó lehet. Akadnak azonban olyan tulajdonságok, melyek birtokában egy tréner könnyebben és gyorsabban érhet el sikereket az átlagnál. A jó edző nem csak szakmailag képzett, de tud bánni az emberekkel, és valami olyanra is képes, amire versenytársai közül kevesen. 

Hogy mi is ez, az alábbi cikkből most Te is megtudhatod!

Tapasztalat

Az első, és egyben talán legfontosabb dolog, ami semmi mással nem pótolható, a megfelelő szakmai tudás és tapasztalat. Mivel az edzés olyan gyakorlati munka, melynek során saját ismereteinket kell mások számára hatékonyan átadnunk, elkerülhetetlen, hogy szakterületünket illetően biztos lábakon álljunk, és az embereket illetően is rendelkezzünk némi tapasztalattal.

A megfelelő hozzáértés magába foglalja az elméleti tudást, valamint a gyakorlati teljesítményt is. A szakmai tapasztalat megszerzésének legjobb módja pedig az, ha karrieredet nem rögtön szabadúszóként kezded, hanem megpróbálsz különböző stúdióknál, edzőtermekben elhelyezkedni és magadba szívni azt a tudást, melyre később, saját edzői pályafutásod beindítása során szükséged lehet.

De tapasztalatot akár úgy is szerezhetsz, hogy egy kis zárt csoportban, barátoknak kezdesz el órákat tartani. Ilyen módon egyszerre gyakorolhatsz is, és azokkal töltheted az idődet, akikkel a legjobban szeretsz együtt lenni.

Kommunikációs készség

Egy igazán motiváló személyiség nem csak tapasztalt, de karizmatikus is. Törekszik arra, hogy az általa átadott tudás ne csak szakmai szempontból legyen tökéletes, de a kommunikáció módja is dinamikus és közérthető legyen, és mások számára inspiráló erővel bírjon.

A gyakorlatok bemutatása a csoportos órák egyik legfontosabb eleme. A jó edző nem csak a mozdulatsorok megfelelő összeállítására figyel oda, hanem arra is, hogy a válogatott gyakorlatokat megfelelő precizitással és intenzitással tudja prezentálni vendégei számára, érdekes, szórakoztató, mégis határozott módon kommunikálja feléjük az órák lényegét.

Igény a fejlődésre

Legyen szó akár elméleti, akár gyakorlati tudásról, az igazán jó edző sosem elégszik meg annyival, amennyiről már tudja, hogy biztosan az övé. Ismereteit és erőnlétét nem csak folyamatosan szinten tartja, hanem arra törekszik, hogy minél több, új dolgot megismerjen, és szakmáján belül mindig az élvonalban lehessen.

A folyamatos fejlődéshez hozzátartozik az állandó fizikai erőnlét, a szakmai tapasztalatok rendszeres bővítése, valamint az újdonságokra való nyitottság, a fitnesz-világ változó trendjeinek ismerete és saját munkafolyamatba történő, megfelelő integrálása is.

Egy lépés a konkurencia előtt

Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy a jó edző tapasztalatainak és tájékozottságának köszönhetően igyekszik egy lépéssel mindig versenytársai előtt járni. Legyen szó akár új edzési módszerek bevezetéséről, akár új, órai kellékek használatáról, vagy a mindennapos munka során a legmodernebb technológiák bevezetéséről. A jó edző sosem riad vissza az olyan megoldások alkalmazásától, melyek kiemelik őt az átlagból, és szakmai tapasztalatán túl nyitottságával és modernségével is az átlag fölé emelhetik őt.

Manapság persze, a folyamatosan változó trendek világában nem egyszerű újat mutatni, azonban akadnak olyan lehetőségek, melyek segítségével Te is hatékonyan emelkedhetsz ki a konkurencia tengeréből.

A Spomoco használatával azok közé az edzők közé tartozhatsz, akik gyors és hatékony alternatívát kínálnak vendégeik számára az órákra történő bejelentkezést, valamint a kapcsolattartást és a kommunikációt illetően. A Spomoco segít abban, hogy az edzések szervezése gyerekjáték legyen, és nem csak a Te mindennapjaidat, de kuncsaftjaid életét is egyszerűbbé teszi. 

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük