3+1 dolog, amire vendégeidnek érdemes odafigyelnie a testmozgáson kívül

3+1 dolog, amire vendégeidnek érdemes odafigyelnie a testmozgáson kívül

Az egészséges életmód összetett dolog, melynek egyik legfőbb alkotóeleme a rendszeres testmozgás. Ahhoz azonban, hogy az ember valóban fitt és egészséges maradhasson, érdemes néhány hasonlóan fontos dologra is odafigyelnie a mindennapok során. 

A megfelelő táplálkozás és a káros szenvedélyek elhagyása már alapvetően csodákra lehetnek képesek. Akadnak azonban olyan, egyszerű dolgok is, melyek jóval kevesebb áldozatot követelnek, mégis segíthetnek vendégeidnek abban, hogy mindig fittek, egészségek és legfőképp motiváltak maradhassanak!

Egészséges táplálkozás

Ha egészséges életmódról beszélünk, legtöbbünknek a testmozgás mellett a kiegyensúlyozott étkezés témaköre az, ami először eszébe jut. A tiszta táplálkozás valóban lényeges, mind az egészség megőrzése, mind pedig a távlati célok elérése és megvalósítása szempontjából. Sokan azonban mégis átsiklanak ezen, és anélkül vágnak bele az edzésbe, hogy hétköznapi étrendjüket újragondolnák, rávennék magukat a változtatásra.

Ha teheted, próbálj meg vendégeidnek néhány szót ejteni az egészséges táplálkozás mibenlétéről, és arról, miért szükséges az edzés mellett az, hogy kiegyensúlyozottan étkezzenek. Tudatosítsd bennük azt, hogy a fitt étrend egyáltalán nem azt jelenti, hogy koplalniuk kellene, csupán annyit, hogy egy kissé jobban oda kell figyelniük az általuk fogyasztott ételek minőségére és összetételére.

Ez elsőre biztosan nem tűnik majd egyszerű feladatnak, azonban biztosak lehetnek abban, hogy a jó tanácsok megfogadása után testük hálás lesz a váltásért, és ilyen módon nem csak a hétköznapjaik válnak majd kiegyensúlyozottabbá, de az edzés terén is jóval gyorsabban érhetnek el sikereket.

Pontosság

A pontosság, csak úgy, mint a tisztaság, fél egészség. A pontos ember általában alapos, élete rendezettebb, kevésbé hajlamos megérezni a hétköznapi stressz negatív hatásait. Ezáltal jobban tud az olyan dolgokra koncentrálni, melyek valóban fontosak a mindennapi élet során. Vendégeid minél pontosabbak, annál elkötelezettebbek távlati terveik iránt, és annál többet tudnak megtenni azért, hogy elérjék a céljaikat.

Abban, hogy a pontosság jól berögződött szokássá váljon, Te is könnyedén a segítségükre lehetsz! Használjátok közösen a Spomoco alkalmazását, melynek naptárkezelő funkciója lehetővé teszi, hogy kuncsaftjaid minden közelgő óráról értesítést kapjanak. Ezáltal egyetlen alkalomról sem fognak majd megfeledkezni, és mindig időben, felkészülten érkezhetnek majd a csoportos edzésekre.

Káros szenvedélyek mellőzése

Talán említeni sem kell, milyen pozitív hatással lehet az életminőségre az olyan káros szenvedélyek elhagyása, mint a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, vagy a dohányzás. A helytelen étrend mellett ugyanis ez a két dolog az, ami leginkább károsítja a szervezetet és képes lehet tönkretenni a rendszeres edzések során elért, pozitív eredményeinket is.

Természetesen egyetlen edző sem kényszerítheti vendégeit arra, hogy ha óráit látogatják, tegyék le a cigarettát, vagy soha többé ne nyúljanak az alkoholhoz. Ettől függetlenül mindig lehetsz számukra jó példa, motivációs erő. Ha teheted, beszélj nekik arról, milyen módon tud hozzájárulni távlati célok eléréséhez az, ha mérséklik a hétköznapi káros szenvedélyeiket, vagy megpróbálnak teljes mértékben megszabadulni azoktól.

Rutin kialakítása

Az egészséges életformára történő váltás során rendkívül fontos, hogy az apróbb szegmenseket rutinként tudjuk integrálni hétköznapokba. Minél rutinszerűbbé válik a kiegyensúlyozott táplálkozás vagy a napi testmozgás, annál megszokottabbak, annál természetesebbek lesznek majd ezek a tevékenységek és annál könnyebben szervezzük köréjük hétköznapjainkat.

A Spomoco bejelentkező és órarendkezelő applikációja segít vendégeidnek abban, hogy heti programjuk középpontjába az edzések időpontjait helyezzék, ezek köré szervezzék mindennapi teendőiket. Ezáltal a testmozgás gyorsan rutintevékenységgé válhat, ami a távlati céljaik felé vezető, hosszú úton hatalmas, ugrásszerű lépést jelent majd.

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük