3 dolog, amit edzőként utálunk hallani kuncsaftjainktól

Sokan úgy gondolják, hogy az edzők élete maga a végeláthatatlan gondtalanság, hiszen életüket annak a tevékenységnek szentelhetik, amit a leginkább szeretnek. A testmozgásnak. Azonban azok, akik ebben hisznek, egészen biztos, hogy nem találkoztak még életük során egyetlen problémás kuncsafttal sem.

Az emberek néha képesek elrugaszkodni a valóságtól, és olyan kérdésekkel, kérésekkel, vagy kijelentésekkel bombázni edzőjüket, melyek a leggyakorlottabb, kötél idegzettel rendelkező trénert is képesek az őrületbe kergetni. Most mutatunk ezek közül három olyat, melyek némelyikével előfordulhat, hogy munkád során akár már Te magad is találkoztál!

Három hét múlva a párommal a görög tengerpartra megyünk nyaralni. Szeretném formába hozni magam. Megoldható?

Nem, sajnos egyáltalán nem megoldható! Ha képesek lennénk arra, hogy ezt megvalósítsuk, nagy valószínűséggel a kuncsaftok többsége már rég fotómodell lenne, vagy akciófilmek sztárjaként szerepelne a címlapokon. Reális esetben az ideális testkép elérése ugyanis hosszú hónapok, vagy évek munkájába is telhet, attól függően, hogy a kuncsaftnak mik az elképzelései, és az ahhoz mért képességei.

A jó edző képes felmérni ezeket a kvalitásokat, és a siker érdekében felállítani azokat a részfeladatokat, melyek szükségesek ahhoz, hogy a vendég kitartó munkával elérje hosszú távra tervezett célkitűzéseit. Egyik pillanatról a másikra azonban a leggyakorlottabb és legtapasztaltabb oktató sem képes arra, hogy csodát tegyen.

Ne haragudj, hogy csak most szólok, de tegnap kissé felöntöttünk a srácokkal a garatra, úgyhogy le kell mondanom a mai edzést…

Írja ezt tíz perccel az óra kezdete előtt az a kuncsaft, aki már harmadik hete csak hébe-hóba gondolta úgy, hogy érdemes megjelennie a lefoglalt edzéseken. Az ilyen jellegű hozzáállás minden szempontból káros, és kerülendő. A notórius késő és nem megjelenő vendégek ugyanis nem csupán mások elől veszik el a helyet, de általában még csodálkoznak is azon, hogy hiába járnak néha edzésekre, mégsem haladnak szinte semmit hosszú távra tervezett céljaik elérése felé.

Az ilyen mentalitással megáldott kuncsaftoktól érdemes időben megszabadulni, hiszen rád anyagi szempontból, többi vendégedre pedig a motivációs szempontjából jelentenek veszélyt. A Spomoco használata segít abban, hogy kiszűrd a notórius későket, és valóban csak azok foglaljanak óráidra időpontot, akik kellőképp motiváltak arra, hogy meg is jelenjenek az időpontokon.

Ne haragudj, de nekem erre nincs időm!

A legrosszabb kifogás, amivel bárki előhozakodhat abban az esetben, ha nincs kedve edzésekre járni. Az embernek arra van ideje, amire időt szakít, tartja a mondás, és nem is lehetne ennél nagyobb igazság a világon!

Heti két órával kevesebb tévézés, egy órával kevesebb szörfözés a neten, és máris saját egészségünk javára, testi-lelki fejlődésünkre fordíthatjuk a haszontalan dolgok hanyagolásával nyert, értékes szabadidőt!

Regisztrálok a spomoco®-ba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük